For disse bollene er godt krydret, men servert med en avkjølende yoghurtdressing smaker de godt både i kampens hete og om sommerkvelden blir skikkelig varm.
Og ønsker du en kjøttfri versjon, lager du bollene med moste kikerter i stedet. Enkelt og sabla godt, uansett hva du velger.
Se andre oppskrifter som kombinerer lam og yoghurt
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Kofta i yoghurt
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Brun bollene i olivenolje på middels varme til de er gjennomstekte. Legg dem over på et serveringsfat etter hvert og hold dem varme.
Hell yoghurten over kjøttbollene og dryss på hakket koriander og chilipulver.
Serveres med ris og salat.
Tips:
Du kan også tre bollene på grillpinne og grille dem. Husk å pensle med olje.
Tips:
Du kan bruke annen type kjøttdeig om du ikke får tak i lammekjøtt. Eller du kan male det selv.
Tips:
Denne retten kan lages vegetarisk ved å erstatte kjøttdeigen med kikerter som du moser.
Se andre oppskrifter som kombinerer lam og yoghurt
Her finner du mange lammeretter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: zkruger
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2019
Hellas
Volum: 0.750 Pris: 265,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Grünerløkka Brygghus Løkka IPA
Norge
Volum: 0.500 Pris: 70,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Alegria Manzanilla
Spania
Volum: 0.380 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Niepoort Fabelaktig Douro 2019
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
94 Poeng
Alheit Cartology 2018
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 369,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Lofotpils Nordlands IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 57,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2018
Hellas
Volum: 0.750 Pris: 194,90 Bestillingsutvalget