Krabbe med safransmørsaus

Hva er vel bedre enn nykokt krabbe med et glass deilig hvitvin eller kanskje en tørr sherry til? Nydelig mat, både til hverdags og fest, er oppsummeringen. Her får du også tips til selve tilberedningen dersom du skulle være så heldig å ha muligheten til å kunne fiske krabbene selv.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krabbe med safransmørsaus

Fremgangsmåte

Kok opp vann og blansjer gulrot og fennikel i ett minutt. Skyll i kaldt vann. Fres vårløk og sjalottløk samt hvitløk i olje til mykt. Tilsett gulrot og fennikel og fres i 30 sekunder. Deretter spinaten. Rør godt mens den får frese til den har falt sammen. Sett til side og smak til med salt og pepper.

Grav krabbekjøttet ut av skallet og mos det. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Fyll to runde alu-former (diameter ca 8 cm) uten bunn med grønnsaksblandingen og fordel krabbekjøttet på toppen. Alternativt kan du forme det ved hjelp av to skjeer. Hell sausen rundt og server med toast. Pynt med kjørvel

Safransmørsaus:
Hell kokende vann på safrantrådene. La stå i 10 minutter. Kok inn finhakket løk, vin, safranvannet og matfløten til en tredel. Pisk inn smør og smak til med salt og hvit pepper.

Sendt inn av

Foto: Bengt WilsonEksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen