4 porsjoner som liten kveldsrett eller forrett
Kok opp vann og blansjer gulrot og fennikel i ett minutt. Skyll i kaldt vann. Fres vårløk og sjalottløk samt hvitløk i olje til mykt. Tilsett gulrot og fennikel og fres i 30 sekunder. Deretter spinaten. Rør godt mens den får frese til den har falt sammen. Sett til side og smak til med salt og pepper.
Grav krabbekjøttet ut av skallet og mos det. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Fyll to runde alu-former (diameter ca 8 cm) uten bunn med grønnsaksblandingen og fordel krabbekjøttet på toppen. Alternativt kan du forme det ved hjelp av to skjeer. Hell sausen rundt og server med toast. Pynt med kjørvel
Safransmørsaus:
Hell kokende vann på safrantrådene. La stå i 10 minutter. Kok inn finhakket løk, vin, safranvannet og matfløten til en tredel. Pisk inn smør og smak til med salt og hvit pepper.