Dagens rett
Slik lager du vårstemning ved middagsbordet
Foto: (Godfisk.no)

Slik lager du vårstemning ved middagsbordet

Nydelig kveite, hollandaisesaus og smørkokte grønnsaker, gjerne asparges og nykål for ekstra vårfølelse.
09 Mars 2024 - 00:00

Kveite er en av de tryggeste fiskesortene du som kokk kan velge, for den har god holdbarhet og trives i smaksrikt følge. Men den må ikke overbehandles, for da blir den tørr, sånn sett er den lik alle andre fiskeslag. Følg oppskriften og resultatet blir topp. 

Kveite med asparges og hollandaise

Kveite med asparges og hollandaise

Fremgangsmåte

  1. Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i saltlake i 10 minutter.
  2. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper.
  3. Kok opp vann, legg i fiskestykkene, sett ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i 8-12 minutter.
  4. Sausen:
  5. Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet.
  6. Tilsett vann og rør blandingen sammen med eggeplommene.
  7. Pisk eggblandingen i vannbad til eggeplommene tykner og har fått et volum.
  8. Tilsett smeltet klaret smør litt om gangen.
  9. Hvis sausen blir for tykk, kan den skille seg. Tilsett da litt lunket vann.
  10. Smak til med sitron, salt og pepper. Tilsett gjerne litt friske urter.
  11. Asparges: Ha litt vann og smør i bunnen av en kjele og kok opp.
  12. Legg i asparges og kok slik at de fortsatt har tyggemotstand.
  13. Hold varme til servering.
  14. Strimlet nykål eller spisskål og gulrøtter surret i smør passer også til denne retten.

Flere fristende retter med kveite finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her