Dagens rett

Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.
04 Desember 2021 - 00:00

Safran er en av verdens mest ettertraktede aromaer, som også er evig forbundet med førjulstiden gjennom Lucia-tradisjonen. Vi er ikke helt der ennå, men det er all grunn til å ta i bruk denne fantastiske smakstilsetningen allerede nå. 

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt

Den fungerer ekstra godt sammen med sjømat - og villkveite er i en særklasse. Som i denne oppskriften. Den kan for øvrig også lages med andre fiskesorter som torsk - som også er supergod for tiden. 

Se våre andre fiskeretter med safran

Kveite med safranbuljong

Kveite med safranbuljong

Fremgangsmåte

Kveita
Skjær ut kjøttet av kveiteskiven, ta vare på skinn og bein til kraften. Rist kveitebitene lett i tørr panne. Du kan også ovnsbake dem ved 120 grader i 8-10 minutter. Dryss over salt og pepper.

Kok kraft på skinn og bein ved å helle over 2 dl vann, ½ dl hvitvin samt noen strimler med løk, ¼ gulrot og kok opp. Skum godt av og la trekke i 20 minutter. La hvile i 10 minutter. Sil grundig (kraften skal være helt klar og sett til side til du skal lage safranbuljongen.

Safranbuljongen
Rens tomatene for frø og skinn. Skjær dem i små terninger. Grovhakk olivenene. Kok opp fiskekraft og safran. Avkjøl til den er lun. Bland med eddik og olje samt tomat og oliven. Smak til med salt og pepper.

Dampkok grønne bønner og vårløk.

Anrett som følger: Bønner og vårløk fordeles på to dypere tallerkener. Legg fisken oppå eller ved siden av. Hell over safranbuljongen og dryss over finhakket koriander. Klem over noen dråper limesaft. Server umiddelbart.

Tips: Server kokt ris til hvis det er en hovedrett eller bare lyst brød hvis det er en forrett eller smårett.

Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt

Den fungerer ekstra godt sammen med sjømat - og villkveite er i en særklasse. Som i denne oppskriften. Den kan for øvrig også lages med andre fiskesorter som torsk - som også er supergod for tiden. 

Se våre andre fiskeretter med safran

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her