Dagens rett
Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig
Foto: (JamieRogers1)

Når du gjør dette med kyllingen, blir den uimotståelig

Det er mye lettere enn det kanskje ser ut som. Har du en gitterrulle, blir det ekstra lett.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2024 - 01:00

Kylling i gitter er en klassisk britisk rett. For å få til det fine gitteret, brukes en såkalt gitterrulle som fås kjøpt hos kjøkkenutstyrspesialister. Men du kan klare deg uten, det blir bare ikke like pent. Du kan selvsagt droppe gitteret, men det har en fin effekt siden fuktighet slipper ut gjennom hullene under stekingen og osten smelter inn og blir sprøstekt i åpningene. Så ikke helt bortkastet med andre ord.

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Innbakt kyllingfilet med cheddarost og madeirasaus

Fremgangsmåte

  1. Dryss kyllingfiletene med salt og pepper.
  2. Stek dem i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side.
  3. Avkjøl filetene.
  4. Kjevle ut butterdeigplatene i 2-3 mm tykkelse og del dem i to.
  5. Legg en kyllingfilet på hver butterdeigleivhalvpart og dekk med ost eller kyllinglevermousse.
  6. Lag gittermønster på de resterende butterdeigleivhalvpartene og legg dem forsiktig oppå de respektive halvdelene.
  7. Klem butterdeigen sammen i kantene med en gaffel eller fingrene og lim sammen med sammenpisket egg.
  8. Legg "pakkene" på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen.
  9. Madeirasaus .
  10. Finhakk løken og fres den i smør til den er blank.
  11. Tilsett tomatpuré. Rør godt sammen.
  12. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp.
  13. Tilsett soyasaus.
  14. La sausen småkoke i ca. 10 minutter før den siles.
  15. Smak til med salt og pepper
  16. Visp inn smør rett før servering.
  17. Om den er for tynn kan du piske inn litt maizenna i litt av sausen og spe med dette til ønsket tykkelse.
  18. Server med babygulerøtter, aspargesbønner, madeirasaus og kokte poteter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her