Dagens rett

Kyllingfilet med smak av jul

Kylling finner sin naturlige plass også under julehøytiden. Husk at dette også er slankende mat, for kyllingkjøttet er faktisk svært magert. Vinen kommer fra det spennende Somontano-området i nordre delen av Spania. Svært rimelig priset er den også denne kvalitetsvinen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingfilet med smak av jul

Fremgangsmåte

Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte. Sett til side og knus pepperen i en morter. Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge. Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.

Ha alle ingrediensene til karamelliserte rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.

Mos sammen sellerirot og poteter til duchessepoteter og rør inn eggeplommer, salt og pepper. Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.

Server kyllingfilet på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og server med duchessepoteter. Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen