Dagens rett

Pissaladiére med ansjos - løkpai fra Nice

Savner du Nice, får du trøst med denne løkpaien
Foto: (Hege Sagstuen)

Savner du Nice, får du trøst med denne løkpaien

Den er dessuten en super måte å få brukt opp fjorårets løkavling.
23 Mai 2023 - 23:00

Lysten på løksuppe er kanskje ikke så stor lenger, men løken fra i fjor må brukes opp før vi kan gå løs på kommende sesongs avling. Det er fortsatt en del uker igjen, før det skjer. Da passer det perfekt med en løkpai som de lager den i Nice. Siden bunnen mer en som en pizzabunn, altså gjærbakst, kan den fint kalles løkpizza. Oppskriften har vi fått fra kokken Hege Sagstuen som er ute med sin andre kokebok Heges nye historier om mat, fylt med personlige fortellinger og oppskrifter fra hennes tid i Provence. 

Med rosevin i glasset får du god Provence-stemning hjemme. 

Pissaladiére med ansjos - løkpai fra Nice

Pissaladiére med ansjos - løkpai fra Nice

Fremgangsmåte

  1. Bunn: Ha mel og salt i en bolle.
  2. Rør gjæren ut i vannet som holder 37 grader.
  3. Tilsett væsken og olje i melet.
  4. Kna deigen godt, og la den heve i en time.
  5. Løkfyll: Kutt løk i tynne skiver og finhakk hvitløk.
  6. Stek løken i litt olje sammen med sukkeret, til den er myk og glasert.
  7. Tilsett krydder og timian og la det surre under lokk i ca. 30 minutter.
  8. Sett stekeovn på 200 grader.
  9. Kjevle deigen til en avlang og tynn leiv og legg den på et stekebrett med
  10. bakepapir.
  11. Ha løkblanding, oliven og ansjos på leiven.
  12. Stekes midt i ovnen i 20-30 minutter.

Tips: Server den romtemperert eller kald om du ønsker det.

Lyst til å lage en annen pai? Her er det mange forslag

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hege Sagstuen, fra kokeboken Heges nye historier om mat

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her