Lag påskegodteriene selv

Oppskrifter påskegodteri

Trøfler er uimotståelige

Eggelikørtrøfler

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

50 g
0.5 dl
1.5 ts
Pynt:
1 dl

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og matfett i en kasserolle på svak varme. Ta kasserollen av varmen, og rør inn melis, kakao, appelsinskall og likør.

La kjølne litt før kremen settes i kjøleskap for å bli helt kald.

Form runde boller med en skje som dyppes i varmt vann. Rull trøflene i melisen.

Oppbevares kjølig.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Calvadostrøffel

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ss

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade, kremfløte og sukker i en kasserolle på svak varme.

Ta av varmen og avkjøl litt før Calvadosen tilsettes. Visp kraftig til det blir luftig.

Avkjøl.

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut topper i små papirformer. Pynt eventuelt med kakepynt.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Påsketrøffel

Fremgangsmåte

Begynn med å skylle limen nøye, og riv deretter skallet fint.

Kok opp kremfløte og smør/margarin i en kjele, ta den av platen. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i kjelen. Rør til sjokoladen smelter. Tilsett likør og limeskall. Hell det i en folieform ca. 10 x 20 cm og la den stivne.

Bland sammen de malte mandlene, melis og sirupen. Tilsett eventuelt noen dråper vann. Del mandelmassen i to like store deler og farge dem med konditorfarge. Del trøffelmassen i to like store deler. Kjevl ut mandelmassen til samme størrelse som trøffelen, og legg dem oppå hverandre.

Skjær trøffelen opp i ruter. Ha den hvite sjokoladen i en sprøytepose av plast og knyt sammen. Legg posen i varmt vann så sjokoladen smelter. Klipp spissen av posen og sprøyt sjokoladen ut over godbitene. Oppbevares litt kjølig.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Trøffel

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

 
2 ss
1 ss
250 g
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Trøffelkake

Fremgangsmåte

Kok opp fløte, sirup og ingefær. Del sjokoladen i biter og ha den i kjelen.

Rør til all sjokoladen er smeltet.

Kle en avlang form med aluminiumfolie.

Dekk bunnen i formen med et lag av sjokoladerøren.

Bland deretter i makroner/kakesmuler, nøtter og gelébåter.

Hell resten av sjokoladeblandingen i formen. Settes kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bringebærtrøfler

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Hakk sjokoladen i små biter.

Bland bringebær, saft, fløte og sukker i en gryte og la det småkoke i 15 minutter.

Sil blandingen og la den koke inn uten lokk til det er ½ dl væske tilbake.

Tilsett sjokoladebiter og rør til sjokoladen er smeltet.

Ta gryten av varmen og la den bli litt avkjølt. Fordel massen i små papirformer.

Her finner du alle våre oppskrifter på konfekt

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen