Lagringsdyktig rødvin fra Provence

Lagringsdyktig rødvin fra Provence

Bandol er Provences grand cru for rødvin, og ekstra god holdbarhet har vinen når den kommer i magnum.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Dom. La Suffrene Bandol Les Lauves 2008 (9006) er allerede en drikkevennlig og morsom vin, men den vil utvikle seg videre i flasken i minst 15 år til. Det sørger både formatet og ikke minst råvarene for.

Høytliggende vinmarker

Den kommer fra en helt spesiell parsell med eldre vinstokker. Den måler bare én enkelt hektar og er blant de høyestliggende i Bandol. Så høyt oppe i åsen er det sand og kalkstein som dominerer jordsmonnet, noe som gir en mer elegant vinstil enn lengre ned hvor det blir mer og mer leire. Dessuten tar mistralvinden mer i høyden og gir en bedre ventilasjon, hvilket er gunstig for å unngå overoppheting for druene i dette solrike klimaet.

Les mer om Bandol

Domaine la Suffrene har tilsammen 52 hektar fordelt på en myriade av parseller. Deres vanlige røde, Dom. La Suffrene Bandol 2010 (9007) , er dermed en miks av flere parseller.

Noen få flasker igjen

En bunnsolid vin den også som har gang på gang har demonstrert sitt lagringspotensial. Det finnes i skrivende stund noen ytterst få flasker av 1999-årgangen igjen på Linderud-polet i Oslo.

Les mer om 1999-årgangen

Bandol er intet unntak når det gjelder økende alkoholprosenter. Men allerede i utgangspunktet var dette potente viner, så økningen fra 13,5 til nå 14,5 på et par tiår er ikke plagsom.  

Rosé dominerer

Ellers er det rosévin som sørger for smør på brødet også hos Domaine la Suffrene. Så mye som to tredeler av volum innen Bandol er rosévin, hvilket egentlig er trist siden disse vinene er ment for tidlig konsum, men henter sine druer fra de samme vinmarkene som de røde. 2013-utgven av deres flotte rosé, Dom. La Suffrene 2013 (10102) , må du vente enda noen måneder på.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dom. La Suffrene Bandol Les Lauves 2008

Produsent:
Dom. La Suffrene
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Provence
Pris:
535,00 kr
Varenummer:
9006
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. La Suffrene Bandol 2010

Produsent:
Dom. La Suffrene
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Provence
Pris:
198,00 kr
Varenummer:
9007
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. La Suffrene 2013

Produsent:
Dom. La Suffrene
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Provence
Pris:
154,00 kr
Varenummer:
10102
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen