Dagens rett

Grillet laks og asparges

Fikk du ikke nok laks og asparges på 17. mai, skal du prøve denne enkle kombinasjonen
Foto: (kcline)

Fikk du ikke nok laks og asparges på 17. mai, skal du prøve denne enkle kombinasjonen

Både laks og asparges får ekstra smak fra marinaden som i sin tur danner basis for sausen. Her går ingenting til spille.
19 Mai 2023 - 00:00

Altfor mange kaster aspargesskrellet og endestykkene i søpla. Det gjør du ikke etter dette, for de blir til en god kraft som du kan lage suppe på etterpå. 

Grillet laks og asparges

Grillet laks og asparges

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i porsjonsstykker Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell denne over laksen.
  2. Dekk med folie og la stå i kjøleskap minst 1 time.
  3. Skrell aspargesen og del hver av dem i 2 biter.
  4. NB Avskjæret fra aspargesen skal ikke kastes men has i en kjele med vann og et laurbærblad (fra marinaden). Denne kraften bruker du en annen dag til suppe, eller fryser den inn.
  5. Lag marinaden og legg aspargesbitene i marinaden. Dekk med folie og la aspargesen marinere 1 time i kjøleskap.
  6. Ta ut laks og asparges av marinaden og sil denne over i en kjele. Ta vare på laurbærbladet som brukes til aspargeskraften.
  7. Kok inn til en tredel gjenstår og monter med smør. Hold varm.
  8. Grill asparges og laks på god varm grillpanne i 2-4 minutter eller på utegrillen.
  9. Anretning: Skjær reddik i tynne skiver og legg i iskaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og tørk.
  10. Legg reddikskiver i takmønster og legg aspargesene oppå. Topp med laksen, en sitronskive og urter/småsalat. Server sausen på siden. 

Mange andre retter med grillet laks du kan prøve

Her finner alle våre andre retter med laks

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her