Altfor mange kaster aspargesskrellet og endestykkene i søpla. Det gjør du ikke etter dette, for de blir til en god kraft som du kan lage suppe på etterpå.
Dagens rett
Grillet laks og asparges
Foto: (kcline)
Fikk du ikke nok laks og asparges på 17. mai, skal du prøve denne enkle kombinasjonen
Både laks og asparges får ekstra smak fra marinaden som i sin tur danner basis for sausen. Her går ingenting til spille.
19 Mai 2023 - 00:00
Grillet laks og asparges
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i porsjonsstykker Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell denne over laksen.
- Dekk med folie og la stå i kjøleskap minst 1 time.
- Skrell aspargesen og del hver av dem i 2 biter.
- NB Avskjæret fra aspargesen skal ikke kastes men has i en kjele med vann og et laurbærblad (fra marinaden). Denne kraften bruker du en annen dag til suppe, eller fryser den inn.
- Lag marinaden og legg aspargesbitene i marinaden. Dekk med folie og la aspargesen marinere 1 time i kjøleskap.
- Ta ut laks og asparges av marinaden og sil denne over i en kjele. Ta vare på laurbærbladet som brukes til aspargeskraften.
- Kok inn til en tredel gjenstår og monter med smør. Hold varm.
- Grill asparges og laks på god varm grillpanne i 2-4 minutter eller på utegrillen.
- Anretning: Skjær reddik i tynne skiver og legg i iskaldt vann i 5 minutter. Hell av vannet og tørk.
- Legg reddikskiver i takmønster og legg aspargesene oppå. Topp med laksen, en sitronskive og urter/småsalat. Server sausen på siden.
Mange andre retter med grillet laks du kan prøve
Her finner alle våre andre retter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå