Når lammefileten får spennende baskisk følge i form av en fargerik piperade er det duket for en skikkelig kickstart på helgen.
Piperade lages av paprika, men tro ikke at den er helt snill av den grunn. Den skal etter tradisjonen tilsmakes med piment d'espelette, en type chili som er typiske for baskerregionen, særlig på fransk side. Men du kan fint erstatte den med cayennepepper.
Flere gode oppskrifter med lammefilet finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Ytrefilet av lam med piperade
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 grader i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.
Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
Mange herlige oppskrifter med lam
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Occhipinti Il Frappato 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 379,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 345,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Secco-Bertani Vintage Edition 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Occhipinti SP 68 Rosso 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 250,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Grünerløkka Brygghus Løkka IPA
Norge
Volum: 0.500 Pris: 70,90 Basisutvalget -
83 Poeng
Nøisom Dobbelbock Juleøl
Norge
Volum: 0.500 Pris: 78,20 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Mikaela Bobal 2012
Spania
Volum: 0.750 Pris: 374,40 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Gaudio Grignolino 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 266,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
E.C. Dahls Kong Vinter
Norge
Volum: 0.330 Pris: 65,00 Bestillingsutvalget