Dagens rett

Lammefilet med piperade

Det deilige lammekjøttet passer perfekt også midt i uken, prøv bare denne deilige oppskriften.

Når lammefileten får fint fransk følge av en lekker piperade er det duket for en skikkelig hverdagsfest.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ytrefilet av lam med piperade

Fremgangsmåte

Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 grader i ca. 20 minutter. La det hvile i 10 minutter.

Piperade:
Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder. Tilsett vin og kraft og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
 
Skjær kjøttet i biter eller skiver og servér med piperade.
 
Servér med potetpuré eller salat.
 
Tips: Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
 
Piperade er et klassisk fransk tilbehør, ikke så altfor ulikt ratatouille. Smaker ypperlig til lammefileten.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen