DAGENS RETT: Lammegryte med rotgrønnsaker

Dagens rett Lammegryte med rotgrønnsaker

Den måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Det herlige lammekjøttet kan brukes til så mye mer enn bare å lage fårikål av. Rotgrønnsaker gir ekstra mye sødme til retten,en sødme som balanseres av hvitvin. Du kan også bruke øl i stedet for hvitvin i denne oppskriften. Da serverer du selvsagt øl til. Ellers er denne retten veldig fleksibel når det kommer til drikkefølge. 

Og av stykningsdeler kan du bruke det du finner i kjøttdisken om dagen, enten det er merket som fårikålkjøtt eller bog.  

Se hva de ulike deler av lammet kan brukes til her

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 
 

Lammegryte med rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

2 stk
2 ss
1 ts
2 dl

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 200 grader. Skjær grønnsakene i biter og fres de gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
 
Brun kjøttet i gryten og legg grønnsakene tilbake.
 

Hell på kaldt vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp og skum av skumet som legger seg på toppen..

Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1½ time til kjøttet er mørt og slipper beina.

Serveres med en god salat og kokte poteter ved siden av.
 
 
 

Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du vil, slik som kålrot, pastinakk, søtpotet og nepe er godt i gryten. Bruk gjerne fårikålkjøtt, lammelår i skiver eller flatbiff  til denne retten.

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen