Dagens rett

Lammegryte med rotgrønnsaker

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Det herlige lammekjøttet kan brukes til så mye mer enn bare å lage søndagsstek av det.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lammegryte med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 200 grader. Skjær grønnsakene i biter og fres dem gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
 
Brun kjøttet i gryten og legg grønnsakene tilbake.

Hell på kaldt vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp og skum av skumet som legger seg på toppen..

Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1½ time til kjøttet er mørt og slipper beina.

Serveres med en god salat og kokte poteter ved siden av.
 
 
 

Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du vil, slik som kålrot, pastinakk, søtpotet og nepe er godt i gryten. Bruk gjerne fårikålkjøtt, lammelår i skiver eller flatbiff  til denne retten.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)Dagens rett

Forsiden akkurat nå

Til toppen