Lammekoteletter i sherry til tapas

Igjen blir en rett av lam matchet mot rødvin fra Rioja. Ikke uventet vil mange si, for spanske viner er klassisk følge til lam. Selvsagt finnes også andre alternativer, og preferansene er mangfoldige. Dagens forslag fra Rioja passer imidlertid denne retten meget godt. Rimelig er den også.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Lammekoteletter i sherry til tapas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ts
2.5 dl

Fremgangsmåte

Strø salt over kotelettene og vend dem i hvetemelet.

Varm olivenolje i stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på begge sider. Dryss over salt og pepper og legg kotelettene til side.

Hell ut oljen som er igjen i pannen. Hell sherry og kraft/buljong i pannen og kok opp.

Rens og press hvitløksbåtene rett i pannen. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.

Dynk sausen over lammekotelettene og server med oliven og godt brød.

By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord 

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen