Dagens rett

Lammekoteletter med sherrysaus

Lammekoteletter blir virkelig saftige med denne oppskriften
Foto: (I wish you happy!)

Lammekoteletter blir virkelig saftige med denne oppskriften

Små lammekoteletter er perfekt som fredagssnacks - eller som stjernen i måltidet.
08 September 2022 - 23:00

I butikkene nå finner du et produkt med et navn jeg gjerne skulle slippe å se, nemlig Hverdagslam fra Gilde. Det er knapt noe som burde være mindre hverdagslig enn koteletter av norsk lam - det beste i hele verden. Festlam eller Fredagslam hadde vært et mye bedre navn. For selv om norsk lam (som beiter ute) ikke er en klimaversting på linje med kraftforet storfe, burde kjøtt være noe vi spiser bare et par ganger i uka. Og da er lam noe av det beste du kan velge. Så ikke bli redd av navnet på pakken, for kvaliteten på innholdet er alt annet enn hverdagslig.

Denne måten å servere lammekoteletter på er inspirert av spanske måten å "snacke" på, altså tapas. Da er det ikke så mye mer enn godt brød og et glass med spanske oliven som trengs ved siden av. Men med salat og poteter blir de også stjernen i måltidet. 

Mange flere deilige retter med lammekoteletter

Lammekoteletter med sherrysaus

Lammekoteletter med sherrysaus

Fremgangsmåte

  1. Gni inn salt og grovkvernet pepper i kotelettene og vend dem i hvetemelet. Knips av det overskytende.
  2. Varm olivenolje i stekepanne og stek kotelettene raskt på sterk varme, slik at de blir pent brune på begge sider.
  3. Hold kotelettene varme.
  4. Kok ut pannen med sherry. Tilsett kraft og kok opp.
  5. Rens og mos hvitløksbåtene i en morter og tilsett i sausen.
  6. Riv timiankvisten smått og ha den i sausen samme med tomatpure.
  7. La sausen koke inn til omtrent en tredjedel.
  8. Server sausen ved siden av eller hell den over lammekotelettene.

Server med oliven og godt brød og gjerne salat og poteter om det er en hovedrett.

Mange flere deilige retter med lammekoteletter

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her