UKENS KAKE: Den er litt sint, mest god
Ukens kake

Den er litt sint, mest god

Det er lov å ha lyst på sjokolade selv om det er sommer. Et lite chilibitt gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Sjokolade, nøtter og chili er ukens smak på kakefronten. Litt annerledes, men veldig godt og heldigvis raskt og enkelt.

Sjokoladekaker for alle årstider

Sjokolade og chili er stort blant verdens sjokolademestere, les mer om to av Norges beste.  

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Sjokolademuffins med chili og nøtter

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

3.5 dl
0.5 ts
1.5 dl
2 stk
1 dl
meierismør, smeltet
2.25 dl

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Til denne oppskriften trenger du ca 12 muffinsformer. Bruk også gjerne et muffinsbrett som du putter formene i.

Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle.

Rør i sukker, sjokolade samt chili og hakkede nøtter.

Visp sammen egg og avkjølt smør og tilsett deretter melk.

Rør blandingen i det tørre.

Fyll formene ¾ fulle.

Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.

Tips: Pynt gjerne de avkjølte sjokolademuffinsene med litt vispet krem og bær. Et melisdryss gjør kakene ekstra fristende.

Her finner du mange oppskrifter på muffins

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen