Dagens rett

Mafaldine eller reginette pasta med reker og blåskjell og pesto av ruccola

Når pastaen er så dekorativ som her, trengs ikke så mye tilbehør
Foto: (Svetlana-Cherruty)

Når pastaen er så dekorativ som her, trengs ikke så mye tilbehør

Mafaldine og reginette er ruglete brede pastabånd som er ekstra dekorative i en enkel rett som denne.
10 Mai 2023 - 23:00

Disse ruglete pastabåndene er ikke de du oftest finner i pastahylla i butikken. Men De Ceccos Mafaldine finnes i noen butikker, og så har av og til spesialbutikker denne type pasta inne. Men du kan altså fint lage retten med tagliatelle eller vanlig spagetti. 

Mafaldine eller reginette pasta med reker og blåskjell og pesto av ruccola

Mafaldine eller reginette pasta med reker og blåskjell og pesto av ruccola

Fremgangsmåte

  1. Rucculapesto: Bland olje, ruccolasalat, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en foodprocessor/blender.
  2. Tilsett salt og pepper. Kutt sjalottløken fint og stek den lett i panna med litt olje.
  3. Tilsett tomater skåret i terninger og la steke noen minutter. Ta det av platen og bland med pestoen til jevn masse.
  4. Pasta: Kok opp liter vann, tilsett salt og kok pastaen i 9 minutter. Hell av vannet og rør inn litt extra virgin olivenolje.
  5. Topp pastaen med kokte reker og blåskjell samt litt frisk timian. Server pestoen ved siden av.

Tips: For å variere kan du erstatte pinjekjernene med lik mengde mandler eller andre nøtter. Strør du litt revet parmesanost over den ferdige retten, ser den mer innbydende ut samtidig som du høyner smaken.

Se våre andre pastaoppskrifter

Her er alt du behøver å vite om pasta i alle mulig former

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her