Drikke
Med denne rødvinen er du klar for grillsesongen

Med denne rødvinen er du klar for grillsesongen

Denne Rhône-vinen er ikke bare knallgod, men også et veldig godt kjøp. Det gjelder også de andre vinene fra samme produsent. 
Aase E. Jacobsen
28 April 2015 - 14:55

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Dom. des Escaravailles Les Sablières Côtes du Rhône 2013 (21254) er akkurat slik en god côtes-du-rhône-vin skal være. Parfymert og karaktersterk med stor

bløthet, fin saftighet og mye smak.

Også innekos med lam eller vilt

Den er helt super nå som grillsesongen er i anmarsj, men den duger også til innekos, både med og uten mat. Aller best er den sammen med gode retter med lam eller vilt.

Bak denne vinen står Domaine des Escaravailles, en svært anerkjent aktør i Rhône, eller nærmere bestemt i Rasteau, en av de såkalte Côtes du Rhône-Villages-ene.

Dette kjennetegner viner fra Rasteau

Til denne rimelige utgaven henter de druer fra parseller med mer sandholdig jordsmonn derav navnet, for sable betyr sand på fransk. Det gir en mer elegant delikat stil for vinen med bløtere tanniner.

Jobber økologisk

Dom. des Escaravailles La Ponce Rasteau 2012 (21252) har samme druemiks, men alderen på vinplantene er høyere og utbyttet lavere. Grenache-

druene kommer fra 80 år gamle planter. Det gir denne vinen ekstra konsentrasjon og dybde. En lekker sak som kan måle seg med mang en Châteauneuf-du-Pape, men til en lavere pris.

Jordsmonnet her er ganske likt, med leire, sand og kalk og rullesteiner på toppen.

Slik fungerer dette spesielle jordsmonnet 

Et annet godt kjøp fra denne produsenten er Dom. des Escaravailles Le Ventabren Côtes du Rhône Villages Cairanne 2012 (21255). Den får druer fra Escaravailles’ vinmarker i Côtes du Rhône-Villages Cairanne. Fastere i stilen, men med stor god munnfølelse den også. Bortsett fra område er forskjellen at den også har litt carignan i miksen. Både disse druene og grenache-en kommer fra 60 år gamle vinstokker.

Domaine des Escaravailles er en relativt ny aktør i dette veldig tradisjonsrike landskapet. Dagens eier, Gilles Ferran, er tredje generasjon og driver vingården med til sammen 55 hektar i Rasteau og Cairanne etter økologiske prinsipper. 

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her