Mimosa

Mimosa er Valentinsdrinken denne uken. Den klassiske følgesvenn er Eggs Benedict, som i Amerika serveres til nygifte under hvetebrødsdagene, når de ennå ikke er så opptatt av kalorier. For her er det mange, men det skal ikke du tenke på når det er tid for å skjemme seg bort.

Mimosa er også en typisk brunch-drink, når du har stått opp for sent til frokost og det er for tidlig for lunch. Da blir vel helgen det naturlige tidspunkt for nytelsen av denne drinken.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Mimosa

Fremgangsmåte

Skvis noen søte, kalde appelsiner og bland saften 50/50 med champagne i et høyt hvitvinsglass.

For en ekstra liten piff kan du ha en spiseskje Grand Marnier i hvert glass.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Eggs Benedict

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Hollandaisesaus
200 stk
4 stk

Fremgangsmåte

Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:

Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre. Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.

 

20Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.

Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett. Posjer fire egg. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.

Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding. Hell hollandaisesausen over eggene. Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.

Slik får du brukt opp alle eggene du har kjøpt inn

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen