Musserende og hvitvin

Redaksjonen
04 September 2008 - 18:28

Det er ikke mye spennende nytt blant de hvite vinene denne gangen, bortsett fra en deilig årgangschampagne.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende:

÷ (91p)
Demoiselle La Parisienne 2000, Brut
Vranken
Frankrike - Champagne
15539 Vectura - kr 432,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Drøbacchus
Farge og duft: Gullgul. Fin moden duft med mineraler, epler og sitrusfedme.
Smak: Fyldig anslag, flott mousse og god tørrhet, veldig fin syre som vokser utover, veldig bra fylde, topp lagret preg, sitter lenge. (2000)
Bruksområde: Allround lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig god matchampagne på grunn av den store fruktfylden. Vil utvikle seg videre i minst fem år til. Godt kjøp. (2000)
Laget av: 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, ca. 7 års flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Boizel Brut Réserve
Boizel
Frankrike - Champagne
50534 VSD - kr 248,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Podium Wines
Farge og duft: Gullgul. Fin duft med en del brød og gule søte epler.
Smak: Fruktig anslag, fin friskhet, god fylde, fin karakter, godt med søte epler, god mousse, en del søt frukt, men avslutter tørt og godt med innslag av mineraler. (UÅ)
Bruksområde: Allround fingermat.
Vurdering: En champagne mange vil like. Best innen et par år. Meget godt kjøp. 8 (UÅ)
Laget av: 55% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Domaine des Terrisses l'Authentique Brut
Brigitte et Alain Cazottes
Frankrike - Gaillac
80101 Vectura - kr 157,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Gulgrønn. Fin mineralsk duft med modne epler og fint lagret preg.
Smak: Fruktig anslag, god mousse, litt jordsmonnsaktig karakter, god syre, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En god musserende. Nå. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: 75% Len de l'Ei, 25% Mauzac
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Campo Viejo Cava Brut Reserva
Bodegas Domecq
Spania - Penedès
44410 VSD - kr 103,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Gulgrønn. Lagret preg i duften, gule epler og jordsmonn.
Smak: Fruktig anslag, ok mousse, følger duften, fin syre, modne epletoner i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En god musserende. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 40% Xarel-lo, 40% Macabeo, 20% Parellada
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 18 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Chateau Lecusse Extra Brut 2005
Ch. Lecusse
Frankrike - Gaillac
10368 VSD - kr 128,70 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Eureka Wine
Farge og duft: Gulgrønn. Ok duft med modne epler.
Smak: Fruktig anslag, litt store bobler, bra druekarakter, veldig god syre, noe fruktsødme utover, lett bitt i finishen. (2005)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En ok musserende. Nå. Verd prisen. (2005)
Laget av: 50% Mauzac, 25% Muscadelle, 25% Loin de l'Oeil
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Hvitvin:

÷ (93p)
Domaine Cauhapé Noblesse du Temps 2005
Domaine Cauhapé
Frankrike - Jurançon
80102 Cuveco - kr 152,10 (37,5cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gullgul. Elegant duft med syrlige gule syltete frukter samt noe fat.
Smak: Stort fruktig anslag, flott syre, veldig rik og strålende frukt, sitter veldig lenge med masse aprikosskall og sitrus i finishen. (2005)
Bruksområde: Allround desserter.
Vurdering: En fantastisk deilig dessertvin for de neste 10-15 årene - minst. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Petit Manseng
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring
Bestill her:

÷ (90p)
Vendemiaire 2005
Alain Brumont
Frankrike - Pacherenc du Vic Bilh
80055 VSD - kr 152,90 (50cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Servco
Farge og duft: Gullgul. Fin duft med noe fat, masse gul frukt og noe botrytis.
Smak: Stort fyldig anslag, masse sødme, god syre, kjøttfull frukt, frisk finish. (2005)
Bruksområde: Kosevin.
Vurdering: En fruktbombe som vil utvikle seg videre i minst 8-10 år.Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Petit Manseng
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring i nye eikefat, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
La Quintessence 2005
Domaine Bru-Baché
Frankrike - Jurançon
10276 VSD - kr 142,00 (37,5cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gullgul. Ganske elegant duft med fint preg av syltet aprikos, noe fat og botrytis.
Smak: Bløtt anslag, god fyldig frukt, bløt syre som imidlertid kommer mer frem utover, fine frukttoner, balansert sødme, frisk og god finish. (2005)
Bruksområde: Crème brûlée.
Vurdering: En veldig god dessertvin som vil utvikle seg videre i minst 8 år. Godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Petit Manseng
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Terra Barossa Pinot Gris 2007
Thorn Clarke
Australia - Eden Valley
80056 Vectura - kr 109,20 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
A. Nordquist
Farge og duft: Lys gyllen med grønnskjær. Fin ung og fruktig duft med mineralaktig preg.
Smak: Fruktig anslag, god fylde, god bitterhet utover, fint mineralpreg, fin fedme i finishen. (2007)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En svært vellykket rimelig australsk hvitvin. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Pinot Gris
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Les Jardins de Bouscassé 2007
Alain Brumont
Frankrike - Pacherenc du Vic Bilh
80053 VSD - kr 127,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Servco
Farge og duft: Gul. Fin ung fruktig duft med rent og godt sitruspreg samt noe epler.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, ren og elegant stil, tørr og god finish. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En veldig god laget hvitvin som holder seg fint et par år til. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Petit Corbu
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Domaine Cauhapé Chant des Vignes 2007
Domaine Cauhapé
Frankrike - Jurançon
80052 Cuveco - kr 128,30 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Gulgrønn. Ren og fin duft med tydelig stikkelsbærpreg og noe druefedme samt urter.
Smak: Fruktig anslag, god syre, fint druepreg, middels fylde, tørr og god finish. (2007)
Bruksområde: Allround sjømat.
Vurdering: En god og frisk hvitvin. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Gros Manseng
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Domaine du Crampilh 2006
Oulie Père & Fils
Frankrike - Pacherenc du Vic Bilh
10382 Vectura - kr 151,80 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vectura
Farge og duft: Gullgul. Fin ung duft av sitrus og aprikos samt urter.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, ok syre, ok fylde, noe fat fra midten og utover. (2006)
Bruksområde: Kaker.
Vurdering: En god dessertvin som er best innen tre-fire år. Vel verd prisen. (2006)
Laget av: 100% Petit Manseng
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 11 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Mendia 2006
La Cave d'Irouleguy
Frankrike - Irouleguy
80100 VSD - kr 120,80 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Gul. Moden duft med en del mineraltoner og et litt botrytisaktig preg
Smak: Fruktig anslag, bløt og litt moden frukt, ok syre, litt fet stil som sammen med mineralpreget gir en litt kraftig stil, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En drikkeklar hvitvin. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 80% Gros Manseng, 20% Petit Manseng
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring, 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(76p)
Honoré de Berticot 2007
Vignerons de Berticot
Frankrike - Côtes de Duras
80054 Vectura - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinoble
Farge og duft: Lys gul. Litt jordsmonnsaktig duft.
Smak: Friskt anslag, nøytral stil, litt jordlig karakter, god syre frisker imidlertid opp noe. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Litt uren karakter. Skal den være slik? Nå. Knapt verd prisen. (2007)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her