Guide
Oppskrifter elg

Elgstek med viltsaus

Fremgangsmåte
- Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.
- Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.
- Sett formen inn i ovnen på 125 grader og stek til termometeret viser 65 grader. Da er steken rosa og medium stekt.
- Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 grader. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.
- Viltsaus:
- Sil kraften og kast grønnsakrestene.
- Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.
- Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål.
- Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå