Â
Guide
Oppskrifter elg
Pulled moose - rivin ĂŠlj - Elg
FremgangsmÄte
- TraktkantarellbrĂžd:
- Ha det vÄte i kjÞkkenmaskinen, tilsett det tÞrre og kjÞr i 10 minutter. Tilsett smÞr i smÄ biter, kjÞr i 5 minutter til.
- Dekk med plast og hev til dobbel stĂžrrelse.
- Del i 6 deler og form til flate boller. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og topp med sesamfrĂž.
- Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Tips:
- BrĂždene egner seg godt til frysing.
- Pulled moose/Rivin ĂŠlj:
- Gni inn kjÞttet med salt og pepper. Legg det i en jerngryte, slÄ i rÞdvin, sesamolje, timian, einerkvister og rÞdlÞk i bÄter.
- Sett pÄ lokk og sett det i steikovnen pÄ 120 grader i timesvis til kjÞttet er gjennomkokt og lett kan rives fra hverandre med to gafler.
- Mitt kjÞttstykke var pÄ ca 2 kg og sto i ca 4-5 timer.
- Ta kjÞttet ut av kjelen, sil ut kraften i en ny kjele. Legg kjÞttet tilbake i gryta og legg pÄ lokk, sÄ holder det seg saftig og varmt.
- Kok ned kraften og smak til med salt, pepper, ca. 15 g honning og 1ss balsamico.
- Siden mitt suppestykke var sÄ pass stort, rev jeg av ca. 1/3 av kjÞttet og blandet i marinaden.
- Resten ble fryst ned i passe porsjoner til senere middagsretter.
- Soppstuing:
- Renset sopp legges i tĂžrr panne, og dampes tĂžrr. Tilsett smĂžr, ha i flĂžte, smak til med salt og pepper, og kok til Ăžnsket tykkelse.
- Rot-frites:
- RotgrĂžnnsakene deles i staver og legges i ildfastform. Ha i raspolje, sesamolje, timian, salt, pepper og rĂžr rundt.
- Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.
- TyttebĂŠrmajones:
- Ha alt uten om oljene i en hĂžy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjĂžrer mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner.
- Smak til med krydder.
Servering:
Del hamburgerbrĂždene, legg i kjĂžtt, topp med soppstuing.
Server med rot-frites og tyttebĂŠrmajones.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig som rabatter pÄ alle vÄre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nÄ