Guide
Oppskrifter elg

Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Fremgangsmåte
- Begynn med sausen. Rens småløk, legg de i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker.
- Kok opp og la fosskoke uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.
- Biffene:
- Krydre biffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt hver av biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.
- Bruk god varme, ha i litt olje og smør og brun biffene fint rundt på baconsiden først. Her er det lurt å steke skjøten på baconet først slik at baconet fester seg til hverandre.
- Stek snittflaten på biffene til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
- Server biffene med kokte gulrøtter og en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller litt urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Plankebiff av elg med kryddersmør

Fremgangsmåte
- Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 grader i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).
- Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.
- La trefjeler ligge i vann i minst 2 timer
- Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 grader i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt.
- Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en god salat ved siden av.
Tips: Plankebiff er i utgangspunktet en ekstremt stor biff som først brunes og deretter stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter (potetmos med eggeplommer).
Her finner du mange oppskrifter med elg
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå