Elgspyd med fargerike grønnsaker og sjysaus

Elgspyd med fargerike grønnsaker og sjysaus

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær kjøttet i biter på ca. 4x4 cm, og legg det i en dobbel plastpose.
  3. Hell over marinaden, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller natten over i kjøleskap.
  4. Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene.
  5. Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider.
  6. Ha spydene over i en ildfast form og etterstek i ovn (mens du lager sausen) på 180 grader i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.
  7. Sjysaus:
    Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og ripsgelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn kaldt smør litt etter litt til du får en blank saus (NB! må ikke koke etter at du har hatt i smøret, da kan den skille seg).
  8. Grønnsaker:
    Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler.
  9. Stek sopp på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe, ta ut av pannen og sett til side.
  10. Fres grønnsakene i smør i en kjele i 4-5 minutter, krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat.
  11. Server med en gang spinaten har falt sammen.
  12. Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En hjemmelaget potetmos smaker godt til.

Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og oppbevares i kjøleskap. Ta dem ut en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg utmerket for tilberedning på grillen.

Du kan gjerne bruke annet viltkjøtt til denne retten, hjort, reinsdyr, hare eller rådyr. Og også storfe eller lam. 

Her finner du mange oppskrifter med elg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her