Når du skal unne deg noe riktig godt

Når du skal unne deg noe riktig godt

Disse rødvinene er sabla gode i årgang etter årgang. Perfekt til alt fra vilt til saftig biff.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Georges Reynaud Crozes-Hermitage 2011 (57789) er litt bløtere enn Les Croix Crozes-Hermitage 2011 (57790) som er en tanke mer stofflig og konsentrert. Den siste er akkurat nå i et årgangsskifte, fra 2010 til 2011.

Årgangsspenning

Hvilken du får, avhenger av hvor rask du er til å bestille. Men i dette tilfellet spiller det mindre rolle. Både 2010 og 2011 er veldig gode, om enn litt forskjellige årganger for appellasjonen. Og bare marginalt «svakere» enn den store 2007-årgangen.

Slik er 2011-årgangen i Crozes-Hermitage

Og det er litt av sjarmen – og spenningen - med vinområder som Crozes-Hermitage. De gode vinene er uttrykk for både årgang og vokststed.

Dette er Crozes-Hermitages styrke

Det blir spesielt tydelig for produsenter som jobber naturlig i vinmarkene. David Reynaud på Domaine les Bruyères har drevet biodynamisk siden begynnelsen av 2000-tallet.

Derfor begynte David å lage vin

Biodynami i kombinasjon med godt voksne vinstokker gir naturlig lavt utbytte og dermed god konsentrasjon i vinen, noe som kommer ekstra godt til uttrykk med Les Croix.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Croix Crozes-Hermitage 2013

Produsent:
Dom. Les Bruyères
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
5779001
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Georges Reynaud Crozes-Hermitage 2013

Produsent:
Dom. Les Bruyères
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Nord
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5778901
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen