Norskbrygget lyst øl

De lyse helårsølene passer enda bedre om sommeren enn når temperaturene kryper ned mot null. Men de er stort sett tørsteslukkende alternativer. Som matøl er de stort sett for lette, selv om det finnes noen unntak. 
Redaksjonen
31 Mai 2007 - 09:11

Norskbrygget lyst øl

+ (88p)
Aass ICE
Aass Bryggeri
4,5 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Fin og rik duft med humle, malt, røyk, smør og krydder.
Smak: Fyldig anslag, deilig skum, veldig god bitterhet, lang fyldig finish.
Mat: Allround.
Vurdering: Det perfekte sommerøl som kan nytes langt utover høsten. 88 p

+ (87p)
Mack Fatøl
Mack Ølbryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Flott duft med med både malt og krydder samt røyktoner.
Smak: Fyldig anslag, god bitterhet og syrefriskhet, sitter lenge.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt laget helårsøl som passer ekstra godt når sommeren lar vente på seg. 87 p

 (86p)
Rogalands Pils
Berentsens Brygghus
4,7 %
33 cl flaske
Farge og duft: Lys gyllen. Frisk duft med melne epler, humle og sitrus.
Smak: Saftig deilig anslag, god fruktighet, bra bitterhet mot slutten, sitter godt og lenge.
Mat: Tørsteslukker, asiatiske retter med lyst kjøtt.
Vurdering: Et veldig innsmigrende øl. 86 p

 (86p)
Mack Ice
Mack Ølbryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Frisk god humleduft med innslag av sjøbris.
Smak: Følger duften, fin fylde, godt skum, snill men likevel tydelig bitterhet, sitter godt.
Mat: Tørsteslukker, reker, blåskjell.
Vurdering: Et veldig godt drikkeøl for en hver seilas. 86 p

 (85p)
Berentsens Økologisk Pils
Berentsens Brygghus
4,7 %
33 cl flaske
Farge og duft: Frisk duft med noe blomster, frukt og malt/humle.
Smak: Godt anslag, følger duften, godt skum, frisk bitterhet i finishen.
Mat: Tørsteslukker, lette retter, reker eller blåskjell.
Vurdering: En god tørsteslukker uavhengig av vær og vind. 85 p

 (85p)
Arendalspilsner
Ringnes
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Lys gyllen. Spennende duft med søtlige frukttoner.
Smak: Leskende anslag, fin fruktighet gjennom hele kurven, noe sødme, dempet bitterhet, deilig finish.
Mat: Tørsteslukker, asiatisk mat.
Vurdering: For den som liker et øl med litt sødme. Må serveres godt avkjølt. 85 p

 (84p)
Atna Økologisk pils
Atna Bryggeri
4,5 %
33 cl flaske
Farge og duft: Uklar gyllengul. Fin duft med noe humle og malt samt frukt.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, god bitterhet som holder smaken opp ganske lenge.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et lettdrikkelig lyst øl med bra karakter.  84 p

÷ (83p)
Mack Arctic Beer
Mack Ølbryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Lys gullgul. Klar frisk duft med noe røyk og malt/humle.
Smak: Lett anslag, mykt skum, god friskhet, ok bitterhet i finishen.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: På den lettdrikkelige siden. Bør serveres godt avkjølt. 83 p

÷ (83p)
Trio Pilsner
Trio Bryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Lys gul. Behagelig og ganske rik duft med fine sitrus- og blomstertoner.
Smak: Fint anslag, behagelig bitterhet, sitter en stund men ikke så veldig lenge.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Lettdrikkelig, ukomplisert men likevel godt. 83 p

÷ (81p)
Trio Supporter
Trio Bryggeri
4,7 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Fruktig duft med tropisk innslag.
Smak: Følger duften, svakt malt- og humlepreg, lett bitterhet som gjør at smaken sitter en stund.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et fruktig og lettdrikkelig øl. 81 p

÷ (80p)
Ringnes LITE
Ringnes
4,5 %
50 cl boks
Farge og duft: Gyllen. Lett duft med noe humle og malt samt krydder.
Smak: Lett friskt anslag, bløtt skum, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et lett og ganske enkelt øl. 80 p

(79p)
Tuborg LITE
Ringnes
4,5 %
50 cl boks
Farge og duft: Lys gyllen. Fin maltduft med en del sitrus.
Smak: Lett friskt anslag, lett fylde, litt lite bitterhet.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et veldig lett øl som mangler litt av alt. 79 p

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall plasser: Møt ikonisk vinprodusent og smak 8 flotte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 27. februar

Begrenset antall plasser: Møt ikonisk vinprodusent og smak 8 flotte viner fra Burgund

Den 27. februar har du en unik mulighet til å smake på 8 utsøkte viner fra en historisk vinprodusent fra Burgund. Den første kvinnelige visepresidenten tar selv turen til Norge for å dele sin kunnskap og historier om vinene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her