Nye hvitviner fra Sør-Frankrike i juli 2009

De røde nyhetene fra Languedoc er mer overbevisende enn de hvite. Likevel er det noen viner som absolutt er verd å prøve ut.
Redaksjonen
02 Juli 2009 - 16:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Hvitviner fra Sør-Frankrike

+ (87p)
Cuvée Lais 2007
Domaine Olivier Pithon
Frankrike - Côtes Catalanes
80276 Vectura - kr 169,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gul. God rund duft med mye gule kjøttfulle frukter, fint jordsmonnspreg, mineraler og en del fat.
Smak: Fyldig anslag, god fedme, bra særpreg, kraftig karakter, flott syre, en del fat gjennom hele smakskurven, dominerer litt i finishen. (2007)
Bruksområde: Grillet lyst kjøtt eller smaksrik sjømat.
Vurdering: En ellers god og rik vin som trenger litt tid på å "spise" eiken. Tåler fint fem-seks år. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 50% Macabeu, 50% Grenache Gris/Blanc
Alkoholinnhold: 12,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. lagring i nye eikefat (300-600 ltr)
Bestill her:

(86p)
Cuvée Christer Berens La Motte 2008
Maurel Vedeau
Frankrike - Oc
15619 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinkilden
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ung fersk duft med gule og grønne toner, sitrus, epler, blomster og stikkelsbær.
Smak: Bløtt anslag, god fylde, fine syrer, god munnfølelse, god karakter, sitter godt og lenge med epler og sitrus i finishen. (2008)
Bruksområde: Laks, ørret, krabbe.
Vurdering: En deilig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 60% Chardonnay, 25% Sauvignon Blanc, 15% Grenache
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring for 30% av Chardonnay-andelen
Bestill her:

(86p)
Les Vignes D'Orpin 2008
Les Caves de la Cessane
Frankrike - Oc
80275 Cuveco - kr 101,30 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Sommelier
Farge og duft: Lys gul. Fin ung fersk duft med ganske kjøttfull frukt.
Smak: Bløtt fruktig anslag, veldig rund med god munnfølelse, bra fylde, fin syre, bra karakter, kjøttfull frukt i finishen, sitter lenge. (2008)
Bruksområde: Picnic, salater, kylling, drikkevin.
Vurdering: En veldig anvendelig, morsom og ikke minst vellykket hvitvin. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 75% Carignan, 15% Terret, 10% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Cascastel 2008
Les Maîtres Vignerons de Cascastel
Frankrike - Corbières
80273 Vectura - kr 119,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Lys gul. Ren frisk duft med epler, sitrus og urter.
Smak: Bløtt anslag, god munnfølelse, fin syre, fint urtepreg, frisk og god med balansert sødme, men den er med helt ut i slutten. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, asiatisk mat.
Vurdering: En lettlikendes hvitvin for det neste året. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 70% Macabeu, 30% Grenache Blanc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Terre des Anges 2008
Les Maîtres Vignerons de Cascastel
Frankrike - Corbières
80274 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Lys gul. Moden nesten oksidert duft med noe mineraler.
Smak: Bløtt anslag, modent preg, bløt syre, syltet tropisk frukt i midten, blomster- og urteaktig finish med litt emmen frukt. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En spesiell vin som virker overraskende moden men det er mulig den skal være slik. Nå. Knapt verd prisen. (2008)
Laget av: 80% Grenache Blanc, 20% Grenache Gris
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her