Høstens rotgrønnaker er på plass i alle butikkhyller, og de hører med på middagsbordet så å si hver dag.
Dagens rett
Foto: (dolgachov)
Ørret smaker ekstra godt når den får steke med grønnsakene de siste minuttene i ovnen
Mens du steker fisken, godgjør grønnsakene seg i ovnen, og i løpet av en halvtime er middagen klar.
Redaksjonen
10 September 2024 - 00:00
Ørret med rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, chili og løk og fres dette i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele.
- Skjær alle rotgrønnsakene i terninger og ha de oppi kjelen sammen med nok lettsaltet vann til at de er dekket.
- Kok så rotgrønnsakene til de er "nesten møre" (det skal være litt tyggemotstand fremdeles når de tas opp av vannet).
- Legg så alle grønnsakene i en ildfast form, sammen med ca en desiliter av kokevannet.
- Tips: Ta vare på resten av grønnsaksvannet, for det kan brukes til å koke ris i.
- Hell over hvitvin og evt cognac, og stek midt i ovn på 180 grader i ca 20 minutter.
- Skjær ørretfileten i porsjonsstykker og stek i panne på hver side. Dryss over salt og pepper og legg oppå grønnsakenede siste 5 minuttene..
- Kok skrelte poteter eller villris (evt blandet med basmatiris, i kraften fra grønnsakene i ca fire-fem minutter (eller som angitt på pakken).
- Server poteter eller ris sammen med fisken og grønnsakene.
Her finner du mange deilige retter med ørret
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå