Øvrig syrahvin

Det er mye spennende syrah å finne også utenfor de etablerte appellasjonene - og gjerne til gunstigere priser.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 12:15

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Øvrig syrahvin

÷ (92p)
Sotanum 2004
Les Vins de Vienne
Frankrike - Rhône
48511 VSD - kr 399,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett dyp rød. Elegant duft av modne skogsbær, nydelig syrahkarakter, velhengt viltkjøtt, krydder og tjære.
Smak: Stort bløtt anslag, veldig god og rik med flott syre og gode tanniner, svært god lengde. (2004)
Bruksområde: Gode viltretter.
Vurdering: En imponerende vin som er deilig nå, men som vil utvikle seg videre i minst åtte år til. Meget godt kjøp. 92 p (2004)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Domaine d'Andézon 2006
SCA Les Vignerons d'Estézargues
Frankrike - Côtes-du-Rhône
31337 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Best Buys International
Farge og duft: Dyp kald rød. Veldig intens i bærpreget med masse skogsbær, likevel elegant med fine toner av tjære og tobakk samt anis.
Smak: Bløtt anslag, veldig elegant og saftig, følger duften, god struktur, lang ettersmak med en del bærsødme. (2006)
Bruksområde: Krydret rødt kjøtt.
Vurdering: En deilig og svært ung syrah som vil utvikle seg videre i minst fem-seks år. Meget godt kjøp. 89 p (2006)
Laget av: 70% grenache, 30% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Heluicum 2004
Les Vins de Vienne
Frankrike - Rhône
48512 VSD - kr 249,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Tett mørk rød. Veldig rik og kraftig med søte mørke skogsbær, krydder, kaffe, stall, blomster, eukalyptus og snev av medisin.
Smak: Fyldig anslag, veldig fast med god syre og gode tanniner, følger duften (2004)
Bruksområde: Rike retter med rødt kjøtt eller vilt.
Vurdering: En litt rustikk, men veldig kraftig og lovende vin for de neste fem-seks årene. Meget godt kjøp. 89 p (2004)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Domaine Cheze Syrah 2007
Dom. Cheze
Frankrike - Rhône Sør
57415 Vectura - kr 139,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Kald dyp rød. Veldig ren og elegant duft av skogsbær, krydder, stall og jordsmonn.
Smak: Lett sødmefylt anslag, god fylde, god konsentrasjon, fine tanniner, bra lengde. (2007)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god og tiltalende vin for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Souhaut Syrah 2007
Hervé Souhaut
Frankrike - Rhône
44997 VSD - kr 175,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinum
Farge og duft: Kald dyp rød. Ung fast duft med innslag av jordsmonn, røyk, mørke bær og noe stall.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, gode syrer og fine tanniner, sitter godt og lenge. (2007)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt, lettere vilt.
Vurdering: En god vin som vil utvikle seg videre i fire-fem år til. Meget godt kjøp. 88 p (2007)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Jeune Vigne en Couteaux 2006
Dom. Stéphan
Frankrike - Rhône Sør
49756 VSD - kr 222,40 (75cl)
Bestillingsutvalg
Servco
Farge og duft: Nesten helt tett mørk rød. Svært kjøttfull bærduft, elegant med fine jordsmonnstoner.
Smak: Stort anslag, litt rustikk, men fyldig og god med fine syrer og gode tanniner, kjøttaktige aromaer mot slutten, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Ovnsstekt eller grytestekt vilt.
Vurdering: En stor og rik vin for den neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Ch. St. Cosme Côtes du Rhône 2007
Ch. St. Cosme
Frankrike - Rhône
56237 VSD - kr 139,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Dyp mørk rød. Kjøttfull duft med en del jordsmonnspreg, noe urter og krydder, særlig anis, samt blomster.
Smak: Bløtt anslag, god fylde, rik nesten kompakt stil, sitter en stund. (2007)
Bruksområde: Rødt kjøtt i litt rustikke tilberedninger.
Vurdering: En veldig robust vin som vil utvikle seg videre i et par-tre år til. Meget godt kjøp. 87 p (2007)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Villard l'Appel des Sereines 2006
François Villard
Frankrike - Rhône Sør
49533 VSD - kr 195,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Rødlilla tett. Deilig duft av søte skogsbær, urter og snev av tobakk.
Smak: Saftig med god sødme og bra tanniner, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for de neste to årene. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Domaine d'Andezon Trani 2005
Le Vign. d'Estezargues
Frankrike - Côtes-du-Rhône Villages
45037 VSD - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Svært tett mørk rød. Mye modnemørke bær, sødmefylt med noe fat og lær.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk, litt rustikk, ok syre, fine tanniner, en del eik i finishen. (2005)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt uten saus.
Vurdering: Litt mye eik men ok. Best nå. Godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 60% grenache, 30% syrah, 10% carignan
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinen modnes i en kort periode i store eikeliggere
Bestill her:

(84p)
Dark Syrah 2007
Vignerons d'Estezargues
Frankrike - Gard
50817 VSD - kr 339,90 (300cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Tett ung dyp rød. Sødmefylt og saftig bærduft med fine skogsbærtoner og noe krydder.
Smak: Følger duften, saftig tvers gjennom, noe tanniner, men veldig lettdrikkelig, bra lengde. (2007)
Bruksområde: Drikkevin, enklere kjøttretter.
Vurdering: En svært saftig vin som er lett å drikke. Meget godt kjøp. 84 p (2007)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(75p)
Cave de Tain Syrah 2003
Cave de Tain l'Hermitage
Frankrike - Rhône
41062 VSD - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Klar dyp varm rød. Veldig moden duft i retning jordbærsyltetøy.
Smak: Bløtt anslag, dempet syre, søtlig moden frukt, sitter noe. (2003)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Begynner å bli litt sliten. Nå. 75 p (2003)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her