Pai er alltid en innertier

Ostepai med soltørket tomat og oliven

Pai er alltid en innertier

Det gjelder også om du har dårlig tid, for de fleste butikker har fersk paideig i hyllene.

Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige og selvsagt lages helt uten kjøtt. Eller med den ostetypen du har i kjøleskapet. Pai er ellers en glimrende måte å bli kvitt osteskalker på. 

Se våre andre oppskrifter på pai

I disse travle førjulstider er ferdig paideig fra butikken dessuten en helt grei nødløsning.

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Ostepai med soltørket tomat og oliven

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paideig:
100 g
2 ss
Fyll:
3 stk
0.5 ts
Pynt:

Fremgangsmåte

Paideig:
Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200°C i 15 minutter.

NB: Du kan også benytte ferdiglaget fersk paideig.

Fyll:
Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater i paiskallet.

La det stå i ovnen i 225 °C i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen. Legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.

Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen