Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige og selvsagt lages helt uten kjøtt. Eller med den ostetypen du har i kjøleskapet. Pai er ellers en glimrende måte å bli kvitt osteskalker på.
Se våre andre oppskrifter på pai
Siden det er mandag, er ferdig paideig fra butikken dessuten en helt grei nødløsning.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Ostepai med soltørket tomat og oliven
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Paideig:
Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200°C i 15 minutter.
NB: Du kan også benytte ferdiglaget fersk paideig.
Fyll:
Visp sammen egg, fløte, salt og timian, og hell eggeblandingen i paiskallet. Legg på revet ost og soltørkede tomater i paiskallet.
La det stå i ovnen i 225 °C i 20 minutter. Strø på pinjekjerner mot slutten steikingen. Legg på oliven, parmaskinke, sherrytomater og timian.
Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Melk.no
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Page 24 Réserve Hildegarde Blonde
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 125,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Oma Barbera d'Alba 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 174,50 Basisutvalget -
88 Poeng
Weing. Schmitt Riesling Kalkmergel 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 189,80 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Dom. du Closel Jalousie Savennières 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 368,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Mohawk Lushious IPA
Sverige
Volum: 0.330 Pris: 46,40 Bestillingsutvalget