Med norske nypoteter blir denne franske klassikeren ekstra raffinert. Lag gjerne en stĂžrre porsjon siden den holder seg fint i kjĂžleskapet.
Dagens rett
Foto: (Proformabooks)
Potetsuppe pÄ fransk maner er lekker sommermat
Kald eller lun fransk potetsuppe er perfekt sommermat. NÄr suppen serveres varm heter den Potage Parmentier, og nÄr den er kald Vichysoisse.
25 Juni 2024 - 23:00
Potage Parmentier - Vichysoisse servert kald eller lun
FremgangsmÄte
- Potage Parmentier: Ha poteter, purre og kyllingkraft/hĂžnsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 20 minutter.
- KjĂžr blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Eller brukt stavmikser.
- Hell i flÞte eller créme fraßche og kjÞr igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende.
- Vichysoisse:
- AvkjĂžl suppen helt etter at den er kjĂžrt i food processor fĂžrste gang. Ha i flĂžte eller crĂšme fraĂźche og kjĂžr til suppen blir lett og skummende.
- Server med en gang - med dill og agurkskiver.
Her finner du mange flere deilige supper
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Spania
Volum: 0.50 l Pris: 426.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG -
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nÄ