Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Denne delikate klassiske franske suppen har to navn - Potage Parmentier heter suppen når den serveres varm, Vichysoisse når den serveres kald.
Potage Parmentier:
Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30-40 min. Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Hell i fløte eller créme fraîche og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende. Server med en gang - med grønt på toppen.
Vichysoisse:
Avkjøl suppen helt etter at den er kjørt i food processor første gang. Ha i fløte eller crème fraîche og kjør til suppen blir lett og skummende. Server med en gang - med grønt på toppen.
Sendt inn av
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Kim Holthe
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn
her
.
Dagens rett på MMS
Skriv
Dagens
og send til
2004
, og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du
Dagens stop
og sender til
2004
.