Dagens rett
Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Foto: (Elena Pavlova)

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.
07 Mai 2024 - 00:00

Hysefleten er ikke like kraftig som eksempelvis torskefileten og brukes oftest som ingrediens til fiskemat. Også fordi den er en av de hviteste fiskeslagene, men den er utmerket på egenhånd, eller i en rett som denne. 

Quesadilla med hyse

Quesadilla med hyse

Fremgangsmåte

  1. Skjær purre/vårløk i tynne skiver.
  2. Del fisken i biter og dryss med paprikapulver, chilipulver, salt og pepper.
  3. Varm olivenolje i en stekepanne.
  4. Stek fisken ved middels varme raskt.
  5. Tilsett løk og maiskorn og eventuelt mer krydder.
  6. La det hele surre i pannen til grønnsakene er møre.
  7. Legg tortillas utover en stekeplate og legg fisk/grønnsakblandingen på halvdelen av hver tortillas.
  8. Dryss et lag med ost over og brett den andre halvdelen over.
  9. Pensle med olivenolje.
  10. Stek i stekeovn ved 190 grader i 6-8 minutter til overflaten er crispy.
  11. Server med salsa eller sennep.
Tips:
Bruk det krydderet du liker og de grønnsakene du har.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Dagens rett

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien

Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik baker du årets første rabarbrakake
Ukens kake

Slik baker du årets første rabarbrakake

Har du rabarbra i hagen, er det bare å begynne å bruke den. Og har du ikke, finnes friskplukket rabarbra i fruktdisken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Dagens rett

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien

Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her