Reinsdyrroastbiff med timianstuede poteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt, pepper og knuste einerbær.
Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.
Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 90 grader.
Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 grader er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med potetavkok under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt, pepper og timian.
Server med en enkel salat og rørte tyttebær
Lekre oppskrifter med reinsdyrkjøtt finner du her
Tips: Ved å steke på lav temperatur over lang tid får kjøttet en veldig jevn varmebehandling, og beholder saftighet og er jevnt stekt. Flere fakta finner du her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Nøgne Ø Porter
Norge
Volum: 0.500 Pris: 72,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Schatz A Finca Sanguijuela 2007
Spania
Volum: 0.750 Pris: 300,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Gravillas Lo Vièlh Carignan 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Rodenbach Grand Cru
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
VanderGhinste Roodbruin
Belgia
Volum: 0.250 Pris: 36,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Barranco Oscuro Varetúo 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 250,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Chapoutier Les Arènes Cornas 2014
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 749,00 Bestillingsutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP