Reinsdyrroastbiff med timianstuede poteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt, pepper og knuste einerbær.
Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet i margarin rundt det hele.
Stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Stek i ovnen på 90 grader.
Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 grader er den rosa. La kjøttet hvile i minst et kvarter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk blandet med potetavkok under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt, pepper og timian.
Server med en enkel salat og rørte tyttebær
Tips: Ved å steke på lav temperatur over lang tid får kjøttet en veldig jevn varmebehandling, og beholder saftighet og er jevnt stekt. Flere fakta finner du her
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Nøgne Ø Porter
Norge
Volum: 0.500 Pris: 61,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Schatz A Finca Sanguijuela 2007
Spania
Volum: 0.750 Pris: 349,40 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Gravillas Lo Vièlh Carignan 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Rodenbach Grand Cru
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 52,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
VanderGhinste Roodbruin
Belgia
Volum: 0.250 Pris: 37,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Barranco Oscuro Varetúo 2017
Spania
Volum: 0.750 Pris: 309,40 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Chapoutier Les Arènes Cornas 2016
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 795,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Villa Raiano Taurasi 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 295,00 Basisutvalget

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP