Sjømat i woken er perfekt, for den raske tilberedningen sikrer at ikke skalldyr og fisk blir for mye stekt.
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Reke- og nuddelwok
Antall porsjoner
4
Ingredienser
250
g
250
g
1
dl
400
g
2
ss
1
fedd
2
ss
2
ss
0.5
ts
0.25
ts
0.25
ts
1
ts
1
ss
Fremgangsmåte
Kok nudler myke i vann og skyll godt. Legg dem i en bolle og tilsett sesamolje.
Bland sammen soyasaus, østerssaus, sukker, salt og pepper. Varm opp peanøttolje i en wok og tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek i ca. 10 sekunder og tilsett rekene. Stek i ca. 1 minutt.
Tilsett purre og sherry og surr det noen minutter. Tilsett bønnespirer og deretter sausblandingen. Stek et par minutter mens du rører godt.
Smak til om retten trenger litt mer syre og tilsett evt litt sitron før servering.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)