Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Stekt havabbor med ristet blomkål og spinatsaus
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
1
stk
50
stk
stk
smør/olje
stk
3
dl
lys kylling- eller kalvekraft.
50
stk
stk
2
stk
havabbor, filetert og uten skinn (evt. annen fisk)
Fremgangsmåte
Blomkålen:
Rens og del blomkålen i buketter og kok den til den begynner å bli mør i godt saltet vann. Avkjøles med en gang i rikelig kaldt vann. La blomkålbukettene renne godt av seg. Kutt bacon i strimler.
Stek blomkålbukettene til de begynner å bli gylne. Ha i baconet og stek videre.
Smak til med salt og pepper.
Spinatsausen:
Fjern stilken på spinaten, vask den meget godt i flere runder med vann. Legges i kokende vann med salt i 3 sekunder, tas deretter ut og legges direkte i kaldt vann for å avkjøles. Press ut vannet og hakk spinaten grovt.
Kok opp kraften, legg i den blansjerte spinaten, kok opp igjen og kjør det hele i blenderen (stavmikser eller kjøkkenmaskin).
Hell det så over i kjelen og hold den varm. Må ikke koke. Pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.
Fisken:
Mel fisken på begge sider. Brun fisken på skinnsiden, først på sterk varme og deretter meget raskt på den andre siden. Krydre den med salt og pepper.
Anrett blomkålen med fisken på toppen og spinatsausen rundt.
Sendt inn av BAMA
Drikke som passer til denne oppskriften
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.