Stekt havabbor med ristet blomkål og spinatsaus
Foto: Lara Hata

Stekt havabbor med ristet blomkål og spinatsaus

En sommerlig rett med en av Sør-Europas mest populære fiskesorter, havabbor.

Fremgangsmåte

Blomkålen:
Rens og del blomkålen i buketter og kok den til den begynner å bli mør i godt saltet vann. Avkjøles med en gang i rikelig kaldt vann. La blomkålbukettene renne godt av seg. Kutt bacon i små terninger. Stek sprø i varm panne. Legg over på tørkepapir.

Stek blomkålbukettene til de begynner å bli gylne. Ha i baconet. Smak til med salt og pepper. Hold varm.

Spinatsausen:
Rens favabønner og kok i 1 minutter. Skyll i kaldt vann og skrell av hinnen. 

Skyll spinaten, tørk den og blansjer den raskt i kokende lett saltet vann i 1-2 sekunder. Skylles raskt under kaldt vann for å avkjøles. Klem ut vannet og hakk spinaten grovt.

Kok opp kraften, legg i den blansjerte spinaten, kok opp igjen og kjør det hele i blenderen (stavmikser eller kjøkkenmaskin).

Hell det så over i kjelen og hold den varm. Må ikke koke da mister spinaten den friske fargen. Pisk inn smøret. Vend inn kokte favabønner. Smak til med salt og pepper.

Fisken:
Stek fisken i smør eller olje på middels sterk varme, skru deretter ned og stek raskt på den andre siden. Krydre med salt og pepper.

Anrett fisken på toppen av spinatsausen. Server blomkålen ved siden av.

Flere deilige retter med havabbor finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her