Rødviner fra Douro - årgang 2006

Redaksjonen
07 November 2008 - 16:49

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rødviner fra Douro - årgang 2006

+ (88p)
Duas Quintas 2006
Ramos Pinto
Portugal - Douro
43567 VSD - kr 143,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Krydret duft med bær, urter og lakris.
Smak: Følger duften, veldig stofflig og rik med gode syrer og fine tanniner, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Gode retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En flott vin for de neste tre-fire årene. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 40% touriga francesa, 40% tinto roriz, 20% tinta barocca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Douro Quinta do Cachão Touriga Nacional 2006
Soc. Agr. E Com. Dos Vinhos Messias
Portugal - Douro
34490 Vectura - kr 190,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Rik kompleks duft med mye mørke bær, tørket frukt, lakris, søtlig krydder, tobakk, sjokolade og fat.
Smak: Bløtt fyldig anslag, mye sødme men balanseres av gode syrer av flotte tanniner, veldig stofflig, sitter godt og lenge. (2006)
Bruksområde: Rike retter med rødt kjøtt og en del krydder.
Vurdering: En rik vin på den sødmefylte siden. Vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% touriga national.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Flor de Crasto 2006
Quinta do Crasto
Portugal - Douro
48555 Cuveco - kr 100,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Best Cellars
Farge og duft: Mørk rød. Krydret duft med røde skogsbær, plommer, skogbunn, vanilje.
Smak: Saftig anslag, god syre, fine tanniner, saftig finish. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt, drikkevin.
Vurdering: En saftig og god vin som er best nå. Meget godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 50% tinta roriz, 20% tinta barroca, 20% touriga franca, 10% touriga nacional
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Crasto Douro Red 2006
Quinta do Crasto
Portugal - DOC Douro
30462 Cuveco - kr 125,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Cellars
Farge og duft: Ung mørk rød med blå kant. Røde og mørke bær, plommer, krydder, skogbunn og litt alkoholvarme.
Smak: Bløtt men ganske tett anslag, myte bærsødme, mye lakris, myke tanniner. (2006)
Bruksområde: Krydret kjøtt.
Vurdering: En myk og sødmefylt vin. Best innen et år. Godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 45% tinta roriz, 30% tinta barroca, 10% touriga francesa, 15% diverse
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md fatlagring, 6 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

(84p)
Porca de Murça 2006
Real Companhia Velha
Portugal - Douro
57000 Vectura - kr 88,20 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Bottleneck
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde bær, kirsebær, plommer, urter og jord.
Smak: Saftig anslag, balansert med fine tanniner, middels fylde, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, lyst kjøtt.
Vurdering: En saftig og god vin som er best nå. Meget godt kjøp. 84 p (2006)
Laget av: 60% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz, 10% Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Barao de Vilar 2006
Freixo de Numão
Portugal - Douro
10159 Vectura - kr 92,90 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Palmer & Co
Farge og duft: Klar rød. Frisk duft av røde og mørke bær, særlig bringebær samt eukalyptus.
Smak: Bløtt saftig anslag, mye røde bær, noe tanniner, frisk finish. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, lettere retter.
Vurdering: En drikkevennlig vin. Nå. Godt kjøp. 83 p (2006)
Laget av: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barocca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Portal Tinto
Quinta do Portal
Portugal - Douro
15504 Vectura - kr 227,40 (200cl)
Basisutvalg (Test)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Granatrød. Saftig og litt rustikk duft med modne skogsbær, krydder, vanilje.
Smak: Mykt anslag, frisk bærsyre, noe lakrissødme i finishen. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En frisk og lettdrikkelig rødvin. Godt kjøp. 82 p (UÅ BiB)
Laget av: 40% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring
Bestill her:

÷ (82p)
Lavradores de Feitoria Douro 2006
Lavradores de Feitoria
Portugal - Douro
48063 VSD - kr 89,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Klar rød. Røde bær, krydder og jordsmonn.
Smak: Saftig bløtt anslag, lett fylde, bløte tanniner, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin. Nå. Godt kjøp. 82 p (2006)
Laget av: 40% touriga franca, 30% tinta roriz, 25% tinta barroca, 5% andre
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷(82p)
Altano 2006
Symington
Portugal - Douro
56662 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft med mørk kjernefrukt, eukalyptus og tobakk.
Smak: Fast anslag, god syre, noe tanniner, men ganske bløte, tørker litt i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin som er best nå. Godt kjøp. 82 p (2006)
Alkoholinnhold: 13,0 % vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her