Dagens rett

Rødvinsmarinert hvalbiff

Hvalkjøtt er snadder, spesielt nå som årstiden påkaller varme helgemiddager. Like påkallet er den deilige bordeauxvinen du får med som rettens drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Rødvinsmarinert hvalbiff

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1,3 kg hvalbiff, hel
salt og pepper
2 tomater
6 sjampinjong
8 småløk
Rødvinsmarinade:
3 dl rødvin
0,5 gulrot i skiver
2-3 småløk som deles
0,5 purre i biter
1 skive sellerirot i biter
4-5 pepperkorn
1 ss einerbær
1 kvast timian
Saus:
2 grovhakkede rød løk
2 ss smør
3 dl rødvin inkl. rester fra marinaden
5 dl viltkraft, inkl. stekesjy
100 g usaltet smør
1 ss gressløk
1 ts frisk timian

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en dobbelt plastpose og hell over marinaden. Knyt godt igjen og legg posen i et fat.

La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.

Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.

Sett formen i stekeovn ved 170 grader og stek ca 1 time. Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen.

Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.

Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til sausen.

Sausen:
Surr finhakket løk i smør til det er blankt. Ha i rødvin, kok opp og kok inn til det halve.
 

Ha på kraften fra steken og resten av marinaden og småkok 10 minutter. Sil sausen og rør inn usaltet smør.

Ha i finkuttet gressløk og frisk timian ved servering.

Flere deilige hvalretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen