Dagens rett

Salat med røkelaks, mandelpoteter, blåskjell og posjert egg

Sommersmak nummer en, nypoteter og røkelaks, får nytt besøk i denne oppskriften
Foto: (haoliang)

Sommersmak nummer en, nypoteter og røkelaks, får nytt besøk i denne oppskriften

Og det fungerer svært godt.
09 Juni 2022 - 00:00

Er du så heldig å ha tilgang på røykt villaks, ja, da har du skutt gullfuglen.

Men også annen vellaget røkelaks gjør seg godt med søte nypoteter, blåskjell og en perfekt dressing til denne retten. Torsdagens middagsstund er dermed reddet og kan bli ukas høydepunkt. 

Se hva annet du kan lage med røkelaks

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Salat med røkelaks, mandelpoteter, blåskjell og posjert egg

Salat med røkelaks, mandelpoteter, blåskjell og posjert egg

Fremgangsmåte

Vask potetene godt, de skal serveres med skallet på. Mandelpotetene koker du forsiktig i lettsaltet vann 10 minutter. De skal fortsatt ha litt motstand. Avkjøles.

Hakk løken. Ha løken i en panne eller jerngryte med lokk sammen med litt smør og olje. Stek løken gylden, 2-3 min. Tilsett hvitvin og blåskjell. Damp blåskjellene under lokk i 4-6 min. til de åpner seg. Skjell som ikke er åpne etter 5 min, kastes. Avkjøles.

Skjær potetene i skiver eller i to om de er veldig må (nypoteter). Fordel dem på tallerkener.

Skjær eller riv røkelaksen i fine biter. Fordel røkelaks, blåskjell og babyspinat over potetene. Dryss over finklippet gressløk.

Dressing:
Finhakk løken til dressingen. Blandes med olje, eddik, sennep, salt og pepper. Bruk gjerne en stavmikser for å få dressingen jevn og luftig. 

Hell litt av dressingen forsiktig over retten, og server resten i en skål ved siden av.

Tips:
Du kan fint bruke rester av skalldyr i denne retten, alternativt blåskjell i lake. Eller du kan droppe dem. For ekstra smak kan du i stedet tilsette finhakket ansjos i dressingen. 

Posjer eggene og legg dem på toppen av salaten ved servering. 

Se hva annet du kan lage med røkelaks

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her