Drikke
Røverkjøp til sommermaten

Røverkjøp til sommermaten

Disse vinene er som skapt for sommerlig spise. Du får mye vin for pengene i både flaske og boks.
Aase E. Jacobsen
11 Juni 2014 - 06:00

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Topf Grüner Veltliner Strassertal 2014 (97647)er en veldig seriøs vin til en svært gunstig pris. En typeriktig grüner veltliner med god syrlighet, friskhet og det klassiske krydder- og urtepreget.

Sommerfavoritter

Den kan fort bli en sommerfavoritt gitt dens store anvendelighet, både som forfriskning og til alt fra pasta/pizza til asparges med hollandaise.

Her finner du retter som passer til

Den finnes også i en litt lettere boksversjon, Topf Strass Grüner Veltliner (14944), som gjør nytten når du bare skal ha noe hvitt og leskende. Med 11,5 prosent alkohol er den som skapt for terrassen.

Det er også den rosa utgaven, Topf Zweigelt Rosé 2013 (14945), men den er faktisk mer seriøs enn du skulle tro ved første slurk. Den fungerer nemlig veldig godt til mat. Den lette fruktsødmen er super til alt fra sushi til røykt fisk.

Alle tre vinene representerer produsenten Weingut Topfs «enkleste» nivå. Siden druematerialet hentes fra alle deres vinmarker i Strassertal, blir vinene en form for tverrsnitt av det Topf presterer.

Også viner i toppsjiktet

Den svært så typiske familiedrevne vingården holder til i Kamptal i byen Strass og har en rekke «grand cru»-er, hvor Wechselberg Speigel er den fremste for riesling siden det er skiferjordsmonn.

Bli bedre kjent med Kamptal

Topf Riesling Wechselberg Spiegel Reserve 2012 (97646)er en kraftpakke av en riesling. Den høye konsentrasjonen og alkoholen reflekterer denne vinmarkens evne til å magasinere solvarmen, men takket være 2012-årgangens flotte syre, er den riktig så harmonisk.

Det gjelder også Topf Grüner Veltliner Ofenberg Reserve 2012 (97644)som er deres beste grüner veltliner. I 2012 gir den et veldig godt bilde av hvor heftig en vin av denne druen kan bli. Grüner veltliner på dette nivået er forresten en vin som lagrer veldig godt og utvikler interessante aromaer over tid. Vel verd å vurdere for kjelleren.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her