Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Røykt laks på blinis eller toast med vaktelegg og russisk kaviar
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn melet, eggeplommene og saltet til du har en jevn røre. Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la heve et lunt sted i 1-1½ time. Vend inn stivpiskede eggehviter rett før steking. Smelt litt smør i en teflonpanne og stek små pannekaker/lapper.
Kok vakteleggene i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Skrell og del i to. Skjær laksen i tynne skiver. Legg litt crème fraiche pisket opp med litt sitronsaft, salt og pepper på hver blini. Dryss litt gressløk over. Samt litt strimlet hodesalat og ruccula vendt i olje og salt. Legg et par skiver røykt laks oppå. Drypp over litt crème fraiche. Deretter et halvt vaktelegg og en halv teskje kaviar på toppen.
Du kan erstatte bliniene med toast laget av 2 cm tykke skiver lyst landbrød eller loff som du "bygger" på samme måte som over.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: TINE Kjøkken
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Laurent-Perrier Rosé
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 699,90 Bestillingsutvalget -
82 Poeng
Aalborg Jubilæums Akevitt
Danmark
Volum: 0.700 Pris: 374,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Lanson Black Label Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 469,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Freixenet XXI Rosado, Brut
Spania
Volum: 0.750 Pris: 96,40 Basisutvalg (Fullsortiment) -
80 Poeng
Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet 2002
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 110,90 Basisutvalg (Fullsortiment) -
74 Poeng
Ystad's Aquavit for Norwegian Salmon
Finland
Volum: 0.700 Pris: 267,90 Bestillingsutvalg
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
