Røykt laks på blinis eller toast med vaktelegg og russisk kaviar
Foto: TINE Kjøkken

Røykt laks på blinis eller toast med vaktelegg og russisk kaviar

Et herlig måltid du ikke bør gå glipp av.

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn melet, eggeplommene og saltet til du har en jevn røre.
  2. Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la heve et lunt sted i 1-1½ time.
  3. Vend inn stivpiskede eggehviter rett før steking.
  4. Smelt litt smør i en teflonpanne og stek små pannekaker/lapper.
  5. Kok vakteleggene i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Skrell og del i to.
  6. Skjær laksen i tynne skiver. Legg litt crème fraiche pisket opp med litt sitronsaft, salt og pepper på hver blini. Dryss litt gressløk over. Samt litt strimlet hodesalat og ruccula vendt i olje og salt.
  7. Legg et par skiver røykt laks oppå. Drypp over litt crème fraiche.
  8. Deretter et halvt vaktelegg og en halv teskje kaviar på toppen.

Du kan erstatte bliniene med toast laget av 2 cm tykke skiver lyst landbrød eller loff som du "bygger" på samme måte som over.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her