Røykt laks på blinis eller toast med vaktelegg og russisk kaviar
Foto: TINE Kjøkken

Røykt laks på blinis eller toast med vaktelegg og russisk kaviar

Et herlig måltid du ikke bør gå glipp av.

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn melet, eggeplommene og saltet til du har en jevn røre.
  2. Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la heve et lunt sted i 1-1½ time.
  3. Vend inn stivpiskede eggehviter rett før steking.
  4. Smelt litt smør i en teflonpanne og stek små pannekaker/lapper.
  5. Kok vakteleggene i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Skrell og del i to.
  6. Skjær laksen i tynne skiver. Legg litt crème fraiche pisket opp med litt sitronsaft, salt og pepper på hver blini. Dryss litt gressløk over. Samt litt strimlet hodesalat og ruccula vendt i olje og salt.
  7. Legg et par skiver røykt laks oppå. Drypp over litt crème fraiche.
  8. Deretter et halvt vaktelegg og en halv teskje kaviar på toppen.

Du kan erstatte bliniene med toast laget av 2 cm tykke skiver lyst landbrød eller loff som du "bygger" på samme måte som over.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her