Salmon belly

Fiskeoppskriftene kommer ganske tett denne uken. Og det er så absolutt ingen ulempe, for det finnes ingen grenser for hvordan man kan tilberede den deilige fisken. I dag er det norsk laks som skal grilles og serveres sammen med matchende tilbehør, såvel på tallerken som i glass.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Salmon belly

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Salat
litt
salthode, frisée eller raddicho rosso
Vinaigrette med miso og soya
1 ts
hvit miso pasta,
0.75 dl
2 ts
mirin
1 ts
yuzu juice

Fremgangsmåte

Bruk "Torso" eller buksiden på laks eventuelt halestykket. Varm grillen til den er god og varm. Skrap lakseskinnet slik at det er fritt for skjell og del laksen i serveringsstykker. Bland soyasaus og ingefær i en bolle og legg laksen i. Vend stykkene slik at sausen dekker og la dem ligge 1 minutt. Kan ligge lenger.

Legg dem deretter over på den varme grillen med skinnsiden ned. Stek stykkene 1½-2 minutter. Skinnet skal være sprøtt og kjøttet fremdeles litt rått.

Salaten:
Drypp sitronjuice og olivenolje over salaten sammen med litt salt og pepper. Server salaten til den grillede laksen med en soya-miso -vinaigrette ved siden av.

Vinaigrette med miso og soya:
Kok opp kyllingkraft sammen med sitrongress, sjalottløk og hvitløk. Kok inn til til ca ¾ dl. Hell over i en blender, tilsett miso og soyasaus og kjør til en jevn saus.

Tilsett oljen sakte mens maskinen går. Konsistensen skal bli majoneslignende. Vurder om det er nødvendig med all oljen. Smak til med mirin, yuzu og mer soyasaus om nødvendig. Sil og oppbevar på en flaske med sprutkork. Kan oppbevares 1 uke i kjøleskap.

Tips:
Vinaigrette med soya og miso kan byttes med en vanlig vinaigrette.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen