Sats stort med chablis

Sats stort med chablis

Chablis i magnum gjør sjømatbordet ekstra feststemt. Men vanlige flasker duger også når vinen er så god som disse.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Brocard er en av de største leverandørene av chablis til verdens mest chablistørste nasjon, altså Norge! Domaine Sainte Claire Chablis 2011 (5717) har vært på det norske markedet siden 1996, og er en solid chablis, men ekstra moro blir det når den tappes som Vieilles Vignes og i magnum, Domaine Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes 2008 (6237) .

Markert mineraluttrykk

Denne spesialutgaven får sine druer fra mer enn seksti år gamle vinstokker. Disse gamle plantene har over tid laget seg et nettverk av svært lange røtter, som rekker ned til 25 meters dybde. Her henter de interessante oligoelementer fra jordsmonnet av kalk, leire og fossiler som i den endelige vinen gir et veldig markert mineraluttrykk.

Les om Chablis’ jordsmonn

At vinmarkene nå dyrkes etter biodynamiske prinsipper har økt det mineralske potensialet. Utbyttet er lavt, kun 30 hl/ha, noe som også bidrar til stor konsentrasjon.
En annen av Brocards «standardchabliser», Brocard Chablis Boissonneuse 2011 (48410) , har de samme egenskapene.

Her er alle Brocards chabliser

Den kommer imidlertid fra en enkeltvinmark, Boissonneuse, på 11 hektar som har et ekstra sterkt Kimmeridge-jordmonn.

Les mer om Boissonneuse-vinmarken

Den er 100 prosent biodynamisk, det betyr at det i vinkjelleren ikke benyttes noen form for tilsettinger, kun gjærsoppene som sitter på drueskallet. Og at det er månefasene som bestemmer når det skall stikkes om og tappes i flasker.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Brocard Sainte Claire Chablis Vieilles Vignes 2018

Produsent:
Jean-Marc Brocard
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
559,90 kr
Varenummer:
623705
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Brocard Chablis Boissonneuse 2018

Produsent:
Jean-Marc Brocard / Domaine de la Boissonneuse
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Chablis
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
4841001
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen