Dagens rett
Se hvor lekker torsk kan bli

Se hvor lekker torsk kan bli

Nå når kvaliteten på torsk/skrei er så fantastisk, får den lov å spille hovedrollen i helgens festmeny. Oppskriften er såre enkel.
Redaksjonen
07 Februar 2015 - 01:05

For mange er torsk toppen av lykke, og det er ikke rart når du får den servert slik som her.

Du kan lett lage de lekreste retter av denne fabelaktige råvaren. Om du ikke lar deg friste av vårt forslag, har vi mange andre å by på.

Flere lekre torskeretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

Torskefilet med søtpotetpuré og asparges

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i fire like serveringsstykker. Bland vann og salt og kok opp.
  2. Ta kjelen av platen og legg fiskestykkene i og la dem trekke 5-8 minutter - avhengig av tykkelse. Pass på å trekke fisken rett før servering.
  3. Søtpotetpuré:
  4. Skjær søtpotetene i terninger og kok dem møre i vann.
  5. Mos dem sammen med smør og ev. litt vann. Smak til med salt og pepper.
  6. Asparges:
  7. Skjær eller brekk av den nederste delen på stilken, og skrell gjerne den nederste delen av asparges dersom den er trenete.
  8. Kok aspargesene i godt saltet vann i 20 sekunder. Vend dem raskt i olivenolje med pepper og sitronsaft.
  9. Rotfruktsylinder:
  10. Skjær grønnsakene i bitte små terninger - 2x2 mm. Stek dem i smør på svak varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
  11. Press terningene sammen i en liten stålsylinder slik at du får et grønnsakstårn på tallerkenen og la stå til servering. Eventuelt kan de serveres ved siden av.
  12. Appelsinkålrot:
  13. Skjær kålrot i ½ cm tykke skiver og del den deretter i passende biter. Kok kålroten mør i friskpresset appelsinsaft.

Ved servering legger du opp fisken oppå aspargesene, og serverer med kålrot og søtpotetpuréen. En fyldig rødvinssaus smaker kjempegodt til.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Enkel og deilig rødvinssaus

Enkel og deilig rødvinssaus

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico.
  2. La sausen koke inn til omtrent det halve.
  3. Sil fra løken og pisk inn smør.
  4. Smak til med salt og pepper.

Har du lyst på en annen saus kan du velge blant mange her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her