Mat
Server Barack Obamas skrytemiddag

Server Barack Obamas skrytemiddag

Det er ikke sikkert det er denne retten Barack Obama serverer venner og kjente for å feire en ny periode som president i USA, men han er mektig stolt av den.
Redaksjonen
07 November 2012 - 23:00

Det er ikke alltid like lett å forestille seg statsledere som vanlige mennesker, men den nyvalgte presidenten i USA, Barack Obama, har klart bragden mesterlig.

Vi har alle våre matfavoritter og det er ikke fritt for at de fleste av oss har en helt spesiell rett vi er litt ekstra stolt av.

I forbindelse med Obamas første periode som president kunne han avsløre at han hadde sin egen skrytemiddag som hadde fulgt ham helt siden studentdagene.

Kan du ikke se for deg verdens mektigste mann svette over grytene for å lage en stor porsjon chili con carne til familiesamlingen?

Her får du Barack Obamas egen oppskrift, og siden han er mer glad i vin enn øl har vi selvfølgelig gitt deg gode drikketips til oppskriften nedenfor.

Flere oppskrifter med kjøttdeig

Amerikansk vin på Vinmonopolet

Barack Obamas chili con carne

Barack Obamas chili con carne

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk og grønn paprika og surr det over middels varme i olivenolje til løken blir blank, men ikke tar farge (6-7 minutter). Tilsett finhakket hvitløk og la det steke med i ett minutt.
  2. Ha i kjøttdeigen i pannen og brun den mens du deler den opp i småbiter med en tresleiv.
  3. Bland krydderene med rødvinseddiken i en bolle og ha den i kjøttet når dette er brunet ferdig.
  4. Tilsett tomatene og sett ned varmen. La det hele småkoke tilblandingen begynner å tykne litt. Tiden vil variere etetrsom hvor mye væske som finnes i tomatene og hvor bløt du selv foretrekker chilien din.
  5. Skyll bønnene og ha de i pannen og la de koke med de siste minuttene til de er varme.

Server chilien med ris, og ha på den toppingen du ønsker selv.

Flere gode retter med kjøttdeig

Bakgrunn: President Obama er kjent for å skryte av denne chilioppskriften som har fulgt ham helt siden studentdagene.

Dette er også den retten han alltid tar med seg til selskaper hvor man skal ta med egen mat.

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Barack Obama (fra Good Morning America og andre)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her