Sikker boks til påske

Sikker boks til påske

Utvalget av gode bokser i de minste polutsalgene er svakt. Denne kan du stole på. Eller velge den like billige flaskeutgaven.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Chakana Malbec 2012 (96283) er en fruktig og ren vin med en fin kombinasjon av bløthet og lett bitt. En vin som egner seg til både vinkosen og påskens enklere retter.

..eller fire flasker

Om du ikke ha boksformatet, finnes denne vinen i en bittelitt fastere flaskeutgave som dessuten er like rimelig. Vanligvis sparer du en del på å velge boksen framfor fire flasker, men ikke denne gangen.

Den skiller seg fra andre billige argentinske malbecer ved at den er friskere i frukten. Den er en blanding av druer fra Lujan de Cuyo i Mendoza og La Rioja lengre sør.

Les mer om Mendoza

Forskjellen på de to områdene er høyden over havet som bidrar til at førstnevnte har kjøligere vekstforhold. Dermed balanseres sødmen fra den varmere regionen i lavlandet i sør.

Italienske røtter

Chakana er laget av italienere og den rene friske stilen kan nok tilskrives tradisjonen fra røttene i Lombardia.

Les mer om produsenten

Vinen er det ellers lite hokus-pokus ved. Den gjæres i stål og sementtanker og tappes raskt etter at den er ferdig. Utgavene som er i salg i Norge nå har fått et år på seg – innhøstningen skjer i mars - og er derfor drikkeklare.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chakana Malbec 2018

Produsent:
Proviva
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
135,00 kr
Varenummer:
9628301
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen