Tomatsild
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Varm opp vannet og ha i sukkeret, rør godt til sukkeret er oppløst. Ta av platen og ha i eddik og tomatpuré.
Pisk inn oljen litt etter litt slik at det blir en tykk tomatsaus, smak til med salt og pepper samt finhakket dill.
Skjær silden i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med den finhakkede løken.
Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar dem kjølig. Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Arvesølvet Juleakevitt 2017
Norge
Volum: 0.700 Pris: 499,40 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 197,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Gilde Juleaquavit 2020
Norge
Volum: 0.700 Pris: 399,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Aass Gulløl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 37,90 Bestillingsutvalg
Tomatsild med ananas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir to glass med tomatsild med ananas
Skjær ananasskivene i biter, sylteagurken i små terninger og grovhakk dillen.
Hell tomatsausen fra silden i en bolle og bland den med ananasjuice, biter av ananas, sylteagurk og frisk dill.
Tilsett pepperblandingen og smak til sausen med eventuelt mer salt og pepper.
Legg sild og ny saus lagvis i et rent, pent glass. Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.
Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen