JULEMAT: Slik lager du din egen sild
Julemat
(Bilde: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen)

Tomatsild med en vri

 

Tomatsild

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

 
150 g
5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Varm opp vannet og ha i sukkeret, rør godt til sukkeret er oppløst. Ta av platen og ha i eddik og tomatpuré.

Pisk inn oljen litt etter litt slik at det blir en tykk tomatsaus, smak til med salt og pepper samt finhakket dill.

Skjær silden i biter på skrå og bland forsiktig inn i sausen sammen med den finhakkede løken.

Ha silden over på steriliserte glass og oppbevar dem kjølig. Bør trekke over natten eller noen timer før servering. Serveres med rugbrød og godt drikke.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tomatsild med ananas

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g
tomatsild, ferdig
2 stk

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir to glass med tomatsild med ananas

Skjær ananasskivene i biter, sylteagurken i små terninger og grovhakk dillen.

Hell tomatsausen fra silden i en bolle og bland den med ananasjuice, biter av ananas, sylteagurk og frisk dill.

Tilsett pepperblandingen og smak til sausen med eventuelt mer salt og pepper.

Legg sild og ny saus lagvis i et rent, pent glass. Sett på lokk, og dekorer den gjerne med sløyfe og merkelapp.

Tips: La den ferdige silden stå i kjøleskap, gjerne over natten for å utvikle smaken.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen