DAGENS RETT: Sitronstekt piggvar

Dagens rett Sitronstekt piggvar

Denne fiskeretten topper det meste

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

En av de aller flotteste matfiskene er piggvaren, og når den kommer på bordet er det duket for fest. En så god råvare trenger veldig lite bearbeiding for å skinne - som i denne oppskriften.  

Her finner du lekre oppskrifter på piggvar 

 

Sitronstekt piggvar

Fremgangsmåte

Fylt blekksprut:
Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt.

Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å røre i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.

Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.

Tips:
Om du ikke får tak i blekksprut, kan du droppe dette elementet, eller bare lage risottoen.

Morkelsaus:
Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank.

Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.

Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.

Tips:
Hvis du bruker ferske morkler, trenger du 100 gram.

Piggvar:
Skjær opp piggvarfileten i fire like store stykker.

Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.

Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.

Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.

Her finner du flere gode retter med piggvar

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen