Drikke
Sjeldent kule og gode kjøp fra Burgund

Sjeldent kule og gode kjøp fra Burgund

Denne nykommeren har noen riktig så interessante og ikke helt strømlinjeformete hvite burgundere (og noen røde) å by på.
Aase E. Jacobsen
30 Oktober 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Sarnin-Berrux Saint Aubin 2012 (17067)er et virkelig kupp, men som det kun finnes 200 flasker av, så her gjelder det å hive seg rundt. For dette er usedvanlig mye vin for pengene. En strålende vin som nyter godt av ekstra gunstig beliggenhet (ved 300 m.o.h.) og jordsmonn (kalkholdig leire).

Gode matviner

St. Aubin gir ofte bedre vinvaluta enn kommunevinene fra naboen Meursault. Men Sarnin-Berrux’ utgave, Sarnin-Berrux Meursault 2012 (17068), er også veldig god, men altså noe dyrere.

Deres topp-meursault, Sarnin-Berrux Meursault Blagny 1er Cru 2012 (17069), er besnærende, men den har sin pris. Det er dog en vin som tåler og bør lagres lenge.

I det «akseptable» prisleiet finner vi også viner fra den noe mindre kjente appellasjonen St. Romain som i form av Sarnin-Berrux Saint Romain Blanc 2012 (17041)gir en vellykket hvit burgunderstil som også lagrer godt. Den røde utgaven, Sarnin-Berrux Saint Romain Rouge 2012 (17040), er en ganske så kul pinot noir, med lette naturvintoner, og med gode muligheter på matbordet.

Denne produsenten lager også strålende st. romain

Det var nøyaktig slik Domaine Sarnin-Berrux startet i 2004, rundt et bord fylt med godt kjøtt og gode viner, i St. Romain. Her hadde Jean-Marie Berrux overtatt noen parseller som han dyrket biodynamisk, og vennen Jean-Pascal Sarnin drev sammen med kona Veronique Moiroud-Monnot et enkelt, men sjarmerende hotell (maison d’hôtes de charme) på den opprinnelige vingården Domaine Corgette.

Leker seg med spanske druer

Konseptet er en såkalt negoçiantbasert virksomhet men med fokus på å lage så naturlige viner som mulig. De kjøper derfor druer fra økologisk eller biodynamisk drevne vinmarker. I vinkjelleren brukes ingen tilsettingsstoffer, ei heller gjær, bortsett fra en lett svovling før flasketapping.

Til forskjell fra de fleste andre vinprodusenter i Burgund opererer Sarnin-Berrux også utenfor nærmiljøet. De leker seg nemlig med å hente garnacha-druer fra Navarra for så å lage vinen i Burgund, men denne vinen finnes altså ikke i Norge.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her